5. juni 2018

5 knjiga za uspjeh i životno zadovoljstvo

U svijetu biznisa i neprestane potrebe za pronalaskom, razvojem i realizacijom novih ideja, nekada je teško uspostaviti ravnotežu između formalnih potreba čije poštivanje odražava profesionalnost te kreativnosti, koja našu poslovnu realizaciju izdvaja iz mase ostalih. Postizanje i održavanje harmonije između ova dva zahtjeva, koja nam se često čine isključivima, predstavlja krajnju težnju uspješnog poslovnog života.

Knjige su naši najdiskretniji i najkostantniji prijatelji; one su uvijek prisutni i najmudriji savjetnici, učitelji sa najvećim strpljenjem, riječi su Charles William Eliota, predsjednika Harvard University sa najdužim mandatom na ovoj funkciji u historiji Harvarda.

Slijedeći njegove riječi možemo doći do spoznaje da nam je znanje o svemu već servirano u knjigama i čeka na nas da se poslužimo, ne oduzimajući mu vrijednost i kvalitetu. Jednostavno rečeno: sve što vas zanima, negdje piše!

Upravo iz ovih razloga, istražujemo i predstavljamo knjige koje mogu biti vaši savjetnici i učitelji na putu postizanja maksimalne kvalitete i zadovoljstva poslovnim i privatnim životom.

Preporučujemo vam:

1. Prodavati je ljudski, Daniel H. Pink

Knjiga koja nudi svjež pogled na umjetnost i nauku prodaje. Daniel H. Pink u ovoj knjizi opisuje šest tehnika koje će unaprijediti vašu prodaju, tri pravila za razumijevanje perspektive drugih, pet okvira koji mogu učiniti vašu poruku jasnijom i ubedljivijim i još mnogo više. Rezultat je perceptivna i praktična knjiga - koja će promijeniti kako vidite svijet i transformišete ono što radite na poslu, u školi i kod kuće.

1. Steve Jobs - Tajne njegovih prezentacija, Carmine Gallo

Ova knjiga je najbliže koliko možete doći spoznaji o umijeću prezentiranja Steve Jobs-a (osim ukoliko vam sam on ne govori na uho). Stručnjak za komunikacije Carmine Gallo proučava i analizira najbolje performanse Jobs-a, pružajući primjere, testirane i istinite tehnike, te dokazane tajne uspješne prezentacije.

1. Samo jedno je bitno: Nevjerovatno jednostavna istina iza vrhunskih rezultata, Gary Keller i Jay Papasan

Želite uspjeh kao naviku u svom životu i preovladati šest laži koji blokiraju vaš uspjeh? Ovo djelo je savršen voditelj kroz načine efektivnog korištenja vremena i uvodi vas u svijet svrhe, prioriteta i produktivnosti.

1. Lean Startup, Eric Ries

Lean Startup se ne bavi samo kreiranjem uspješnih preduzetničih ideja i poslova, već i o procesu učenja kroz svaki od tih poslova u cilju unapređenja vlastitih kapaciteta i vještina. Recenzije na ovu knjigu su u najširem obimu pozitivne i prema riječima Tim O'Rellya, ova knjiga pruža odgovor na pitanje: Kako možemo brže saznati što funkcioniše i odbaciti ono što ne funkcioniše?

1. Majstori uspjeha - tajne koje vam stvarno menjaju život, Napoleon Hill, Dale Carnegie, Joseph Murphy

Ovo je knjiga o načinu na koji svijet funkcioniše. Principi kojima pretvarate želje stvarnost počivaju u našem umu. Trojica najuticajnih autora našeg vremena ih u ovoj knjizi opisuju jasno i jednostavno: pridržavajte se sistema i postići ćete uspjeh!

Uživajte u čitanju!