četvrtak, 25. april 2019.

CPCD na EBRD-ovom godišnjem sastanku u Sarajevu

U okviru predstojećeg Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), CPCD će predstaviti svoj "showcase".

Priliku koju svim zemljama regiona donosi ovaj veliki događaj, prepoznali su i lideri 6 zemalja Zapadnog Balkana, pa će tako, ovim povodom, glavni grad BiH posjetiti predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, premijer Albanije, Edi Rama, predsjednik Kosova*, Hashim Thaçi, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, te premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev. Bosnu i Hercegovinu će, u ovom dijelu programa, predstavljati predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić.

Lideri zemalja Zapadnog Balkana će se okupiti u sklopu programa konferencije, te diskutovati o brojnim temama ekonomske i političke prirode, ključnim za cijelu regiju.

U fokusu programa konferencije naći će se tema od velikog značaja za sve – „Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta“, u okviru koje će pokriti širok spektar pitanja i tema, koji se odnose na sve zemlje regije. Jedna od najvažnijih sigurno je i prezentovanje mogućnosti za ulaganja na području cijelog Zapadnog Balkana.

CPCD će 8. maja predstaviti svoj "showcase" na izložbi u kojoj učestvuju predstavnici organizacija civilnog društva, a koju će posjetiti preko 70 delegacija iz svijeta.

Pozivamo sve zainteresovane da svoje prisustvo prijave na događaju koji će okupiti istaknute govornike, koji će u našu zemlju stići iz cijelog svijeta.

Više informacija i priliku za registraciju možete pronaći na sljedećem OVDJE.