nedjelja, 27. oktobar 2019.

CPCD na Međunarodnom sajmu i konferenciji RENEXPO BiH 2019

Šesti međunarodni sajam i konferencija RENEXPO BiH o obnovljivim izvorima energije, zaštiti okoliša, upravljanju vodama i energijskoj efikasnosti održana je 23. i 24. oktobra u hotelu Hills u Sarajevu.

Šesti međunarodni sajam i konferencija RENEXPO BiH o obnovljivim izvorima energije, zaštiti okoliša, upravljanju vodama i energijskoj efikasnosti održana je 23. i 24. oktobra u hotelu Hills u Sarajevu.

RENEXPO BiH predstavlja jednu od vodećih platformi u regionu, koja okuplja veliki broj stručnjaka iz oblasti energetike, voda i zaštite okoliša.

U dva dana sajma i konferencije učesnici su imali mogućnosti da posjete različite štandove i konferencijske panele putem kojih su se mogli informirati o novim ili unaprijeđenim rješenjima u navedenim oblastima. Konferencija je bila odlična prilika da se predstavnici Centra za promociju civilnog društva povežu sa različitim predstavnicima firmi i institucija i da predstave djelovanje CPCD-a u polju zaštite okoliša predvođeno novim projektom “Misli o prirodi!”. kojeg finansira Švedska u iznosu od 3 miliona KM.  Potencijalni investitori su imali mogućnost da prisustvuju posebnim sastancima u Investitorskoj biznis loži, gdje su bili predstavljeni investitorski projekti iz regiona.

Prvog dana sajma upriličeno je svečano otvaranje i obilazak sajma sa zvaničinicima. U konferencijskom dijelu učesnici su mogli da se informiraju o sljedećim temama:

• Međunarodna konferencija o malim i srednjim hidroelektranama u BiH
  • Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grijanja/ hlađenja u BiH
  • okrugli sto o vjetroenergiji u BiH

Drugog dana konferencije posjetiocima su ponuđene sljedeći paneli:

• Konferencija: Energetski menadžment u BiH
  • Međunarodna konferencija: Održivo upravljanje vodama u BiH