ponedjeljak, 12. novembar 2018.

CPCD na Sajmu zapošljavanja mladih u Tešnju


Protekle sedmice je organizovan prvi Sajam zapošljavanja mladih u Tešnju u organizaciji Općine Tešanj i “TRA” Agencije za razvoj općine Tešanj. U Sajmu su učestvovale 23 firme sa područja općine Tešanj i susjedne općine Usora. Na području ove dvije općine istaknuta je potreba za zapošljavanjem više od 300 novih radnika i radnica. Sajam je jedinstvena prilika da mladi, nezaposleni ljudi na jednom mjestu sagledaju mogućnosti za zaposlenje i ostvare direktni kontakt sa poslodavcima, razmjene podatke i međusobno razgovaraju.

Edukatori Centra za promociju civilnog društva (CPCD) - Nađa Zubčević i Damir Zeković su  za posjetioce Sajma održali edukativnu radionicu na temu Pisanje motivacionog pisma i CV-a. Prilikom ove radionice posjetioci su mogli saznati kojim se to sve alatima i smjernicama mogu koristiti kako bi napisali kvalitetan CV i motivaciono pismo – koje će ih izdvojiti iz mnoštva drugih kandidata_inja.

Koji su to osnovni elementi motivacionog pisma? Kako započeti prvu rečenicu i odgovoriti na osnovno pitanje: Zašto ste vi odgovarajuća osoba za posao na koji aplicirate? Kako postići koncizano struktuirati sadržaj CV-a koji će biti privlačan oku poslodavca? Kako predstaviti svoje kompetencije i lične kvalitete?

Učesnici su kroz interakciju i praktičan rad na CV-u (Europass) pokušali doći do odgovora na ova pitanja i uspješno demistificirali osnovne nedoumice, te konkretizovali vlastita znanja i iskustva u formalan i zadovoljavajući oblik.

Ukoliko ste i vi zainteresirani..

CPCD u sklopu SMART Resursnog Centra (SMART RC) nudi različite edukacije koje možete pogledati ovdje. Visokokvalitetni treninzi i coaching koje nudi SMART RC omogućavaju polaznicima brže i lakše napredovanje u karijeri i povećanje kompetitivnosti na tržištu rada, a kompanijama i organizacijama veću efikasnost i efektivnost u radu.

Za sva dodatna pitanja, obratite se na e-mail: smart.rc@cpcd.ba ili putem telefona +387 33 644 810.