16. juli 2018

IMEP: Dodijeljena četiri nova New Voices granta

USAID-ov program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), dodijelio je u srijedu bespovratna novčana sredstva za četiri građana novinara u ukupnom iznosu od 18.650 USD. Potpisivanje ugovora upriličeno je u prostorijama Centra za promociju civilnog društva, a ugovore su potpisali: Zoran Ćatić, Jasenko Jovančić, Bruno Bokšić i Zoran Bibanović.

Informacije o projektima koje će realizovati dobitnici New Voices grantova, te medijski sadržaji koje će tokom ovih projekata pripremiti, biti će objavljeni na stranici www.imep.ba

Program osnaživanja nezavisnih medija je program Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem kojeg će se do 2021. godine medijima i novinarima u BiH dodijeliti ukupno tri miliona dolara za proizvodnju nezavisnog medijskog sadržaja, kao i za razvoj kritičkog mišljenja.

IMEP dodatno omogućava i besplatnu pravnu zaštitu novinarima i medijskim organizacijama koje su izložene klevetama, nasilničkom ponašanju ili uznemiravanju. Sve informacije o ovom projektu se nalaze na stranici www.imep.ba

Trenutno je otvoren i drugi javni poziv za dodjelu sredstava Media Production i Media Mixer. Javni poziv, kao i dokumente potrebne za apliciranje možete pronaći OVDJE.

Ovaj petogodišnji USAID-ov projekat implementira Centar za promociju civilnog društva, u partnerstvu sa Otvorenom mrežom.