utorak, 16. april 2019.

IMEP: Dodijeljeno šest novih New Voices grantova

Informacije o projektima koje će realizovati dobitnici New Voices grantova, te medijski sadržaji koje će tokom ovih projekata pripremiti, biti će objavljeni na stranici www.imep.ba

USAID-ov program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), protekle sedmice je dodijelio bespovratna novčana sredstva za šest građana novinara u ukupnom iznosu od 25,087.35 USD. Potpisivanje ugovora upriličeno je u prostorijama Centra za promociju civilnog društva, a ugovore su potpisali: Amer Čanković, Nejla Kalajdžisalihović, Peđa Kazazović, Dragan Šutvić, Jesenko Osmanagić i Ranka Vojnović.

Program osnaživanja nezavisnih medija je program Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem kojeg će se do 2022. godine medijima i novinarima u BiH dodijeliti ukupno tri miliona dolara za proizvodnju nezavisnog medijskog sadržaja, kao i za razvoj kritičkog mišljenja.

IMEP dodatno omogućava i besplatnu pravnu zaštitu novinarima i medijskim organizacijama koje su izložene klevetama, nasilničkom ponašanju ili uznemiravanju.

Trenutno je otvoren i treći javni poziv za dodjelu sredstava Media Production i Media Mixer. Javni poziv, kao i dokumente potrebne za apliciranje možete pronaći OVDJE.

Ovaj petogodišnji USAID-ov projekat implementira Centar za promociju civilnog društva, u partnerstvu sa Otvorenom mrežom.

New Voices