5. april 2019

IMEP | Održana informativna sesija o dodjeli grantova

U ponedjeljak 01.04.2018. godine u prostorijama Centra za promociju civilnog društva (CPCD) održana je informativna sesija o grantovima koji će biti dodjeljivani u okviru USAID-ovog petogodišnjeg Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP). Sesija je imala za cilj da informira medije, javnost i sve zainteresovane za odlične mogućnosti koje ovaj Program pruža.

Predstavljeni grantovi biće dodjeljivani u tri kategorije:

• Media Production – za privatne elektronske i printane medije usmjerene na produkciju i distribuciju medijskog sadržaja s naglaskom na društvena pitanja od važnosti za bh. društvo

• Media Mixer – za zajedničke inicijative medija i organizacija civilnog društva

• New Voices – za pojedince koji se bave građanskim novinarstvom

Pozivi za Media Production grantove i Media Mixer grantove otvoreni su do 21. aprila ove godine, dok su oni za New Voices grantove otvoreni stalno.

Više informacija o trećem javnom pozivu kao i prijavne obrasce možete pronaći OVDJE.

Cijeli snimak informativne sesije možete pogledati OVDJE.

Zahtjevi za eventualna pojašnjenja u vezi sa ovim Javnim pozivom trebaju biti upućeni isključivo putem e-maila na adresu grantovi@imep.ba sa naznakom reference poziva (IMEP/MGS-MP-03 ili IMEP/MGS-MM-03) i nazivom aplikanta u Subject-u e-maila.

Rok za postavljanje pitanja je 08.04.2019. godine do 17:00h.
Odgovori na pitanja će biti objavljeni 12.04.2019. godine.