četvrtak, 29. oktobar 2020.

Novembarski događaji CPCD-a

Pridružite se jednom od najavljenih događaja.

Centar za promociju civilnog društva intenzivno radi na ostvarenju zadatih kratkoročnih ali i dugoorčnih ciljeva implementirajući različite aktivnosti u okviru svojih programa utemeljenih u viziji i misiji organizacije, ali i projekata koji nam pomažu na tom putu.

Novembar je vrlo intenzivan mjesec za nas jer pripremamo mnogo događaja, javnih poziva, gostovanja i posjeta partnerskim organizacijama, a za vas smo izdvojili samo neke od aktivnisti.

Mjesec započinjemo 2.11.2020. objavom javnog poziva za zimski kamp "Misli o prirodi!" za mlade od 15 do 30 godina, koji ćemo održati u periodu od 09. do 12. januara 2020. g. Poziv će biti objavljen na web stranici www.mislioprirodi.ba i www.civillnodrustvo.ba, ako i drušvenim mrežama projekta i CPCDa.

U okviru projekta Trezor bh.inovacija organizujemo četvrtu Kick-off konferenciju, 4.11.2020. koja će se održati online, te ako ste zainteresovani za učešće javite se na mail nada.zubcevic@cpcd.ba a onda od 15.11.2020.  informacije o ovom projektu možete pratiti na web stranici www.inovacije.ba

Rezulte zatvorenog poziva za projekte u okviru Gender Watchdog mreže za organizacije iz BiH objavljujemo u petak, 6.11.2020. Već u subotu, 7.11.2020. u jutarnjem programu FACE TV predstavljamo rezultate istraživanja USAID Indeksa održivosti OCD u BiH za 2019. godinu.

Rezultate Javnog poziva za Eko škole objavljujemo  9.11.2020. na web stranici www.mislioprirodi.ba i www.civilnodrustvo.ba, a odmah poslije toga 12.11. i 13.11. organizujemo online trening Community Outreach za predstavnike/ce Eko HUBova.

12. krug New Voices granta, u okviru Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), zatvara se 15.11.2020. godine. Požurite s pripremom projektnih prijedloga. Više informacija na www.imep.ba i na društvenim mrežama.

Idemo na izbore 15.11.2020.

Edukacija za medijske radnike i radnice, ali i sve one zainteresovane za autorska prava na internetu  pozivamo da se pridruže edukaciji 26.11.2020. Edukacija se održava u okviru Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP). Polovinom mjeseca ćemo objaviti više informacija o ovoj edukaciji na web stranici www.imep.ba i društvenim mrežama. Pratite nas!

A u međuvremenu pripremamo lansiranje web stranice www.gbwn.net  o rodno odgovornom i senzitivnom budžetiranju u BiH i zemljama region ai planiramo posjetiti akcije čišćenja, javne rasprave, prezentacije naših partnera u Mostaru (jer nas se tuče), Kneževu (Vilinska Vrela), Sarajevu (REIC i Aarhus centar Eko HUB Sarajevo).

Ako vas interesuje neki od ovih događaja javite nam se na mail info@cpcd.ba