utorak, 17. januar 2017.

Održana Info radionica Škola izrade projekata za EU

U prostorijama SMART Resursnog centra 16.01.2017. godine organizovana je  informativna radionica „Škola izrade projekata za EU – zašto dobre projektne ideje često padaju?“

Za 50 učesnika, koliko je prisustvovalo informativnoj radionici, Resursni centar SMART je pojasnio sve aspekte najkompletnije edukativne ponude u oblasti pripreme prijedloga projekata za EU fondove koja će trajati 4 mjeseca, svake druge sedmice po 4h, što iznosi ukupno 8 termina.

Edukacija je visoko interaktivna sa fokusom na praktični rad, razvijanjem zajedničke projektne ideje na osnovu postojećih poziva za projekte ali i mogućnošću učesnika/ca da dodatno samostalno razvijaju sopstveni projektni prijedlog uz mentorsku podršku u procesu izrade projekatnih prijedloga.

Za potrebe edukacije učesnicima/cama će se staviti na raspolaganje e-learning platforma www.znam.ba za razmjenu edukativnih materijala, izradu zadataka, forum učesnika/ca, mentorsku podršku i dr. Pored priručnika koji će omogućiti da teoretska znanja budu dostupna prije praktične nastave, za one učesnike/ce koji propuste neku od praktičnih vježbi će se omogućiti da putem youtube kanala istu prate ili naknadno odslušaju.

Škola izrade projekata počinje 01.02.2017. godine.

Za više informacija o Školi izrade projekata za EU i načinu prijave molimo posjetite  LINK