petak, 20. decembar 2019.

OGLAS ZA POSAO: Dvije upražnjene pozicije

Rok za prijavu 3. januar 2020. do 15:00

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) je neprofitna organizacija osnovana 1996. godine u Sarajevu, a djeluje na području cijele BiH i regije zapadnog Balkana kroz pružanje kvalitetnih programa i usluga organizacijama, medijima, poslovnom sektoru, vlastima, građanima/kama i poticanje njihove međusobne saradnje i umrežavanja.

U zadnjih 20 godina CPCD se etablirao kao organizacija koja jača kapacitete organizacija i samog civilnog društva pružajući tehničku, savjetodavnu, zagovaračku i grant podršku.

Tražimo profesionalne, komunikativne, motivisane, entuzijastične, proaktivne osobe, koje su spremne raditi u timu!

Na osnovu ukazanih potreba , CPCD raspisuje oglase za prijem u radni odnos na određeno vrijeme

1. Projektni/a službenik/ca

Projektni/a službenik/ca direktno je odgovoran/na za planiranje i implementaciju jedne komponente projekta. Direktno komunicira sa projektnom menadžericom, drugim projektnim osobljem, partnerima i organizacijama civilnog društva. Projektnoj menadžerici osigurava tačne, pravovremene i pravilno dokumentirane aktivnosti i isporuku output-a i outcome-a unutar zadatog programskog portfolia.

Pored opštih zakonskih uslova za zasnivanje radnog odnosa, kandidati/kandidatkinje trebaju ispunjavati i posebne uslove:

• Univerzitetska diploma

• Najmanje 3 godine iskustva u radu u nevladinim organizacijama, ili javnom sektoru i vladinim tijelima, na razvojnim projektima (po mogućnosti u oblasti zaštite okoliša)

• Vozačka dozvola B kategorije i iskustvo

• Odlična jezička pismenost na B/H/S jezicima

• Aktivno poznavanje engleskog jezika u pismu i govoru

• Aktivno poznavanje rada na računaru, posebno MS Windows, MS Office, internet pretraživanja i e-mail komunikacije

• Lični pristup poslu:

Samostalnost u radu, sposobnost donošenja odluka i upravljanja pripremom, implementacijom i evaluacijom aktivnosti

Spremnost na putovanja i rad na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine

Proaktivan pristup, strateška orijentiranost i komunikativnost

Spremnost za samostalan rad ali i rad u timu

Proaktivnost i inovativnost

2. Službenik/ca za finansije (1 izvršitelj/ka)

Službenik/ca za finansije direktno je odgovoran/na za finansijsko vođenje i administriranje projekta. Direktno komunicira sa finansijskom menadžericom i projektnom menadžericom, drugim projektnim osobljem, kako bi u skladu sa internim finansijskim procedurama, zahtjevima donatora i pozitivnim zakonskim propisima procesuirao/la finansijsko poslovanje u okviru projekta.

Pored opštih zakonskih uslova za zasnivanje radnog odnosa, kandidati/kandidatkinje trebaju ispunjavati i posebne uslove:

• Univerzitetska diploma (poželjno Ekonomski fakultet)

• Poželjno poznavanje programa Quicken

• Najmanje 5 godine iskustva u radu u nevladinim organizacijama na finansijskim poslovima

• Odlična jezička pismenost na B/H/S jezicima

• Odlična pisana i usmena komunikacija

• Aktivno poznavanje engleskog jezika u pismu i govoru

• Aktivno poznavanje rada na računaru, posebno MS Windows, MS Office (sa fokusom na napredno poznavanje korištenja programa Excel i Word), internet pretraživanja i e-mail komunikacije

• Poznavanje finansijskih procedura i propisa, finansijskog planiranja, upravljanja budžetima i izvještavanja

• Lični pristup poslu:

• Preciznost i tačnost u radu sa naglaskom na detalje

• Sposobnost samostalnog izvršenja zadataka od početka do kraja procesa

• Proaktivnost, inovativnost, strateška orijentiranost i komunikativnost

• Poštivanje rokova i efikasno upravljanje vremenom

• Fleksibilnost

• Analitičnost

• Spremnost na putovanja i rad na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine

• Opredjeljenost prema timskom radu

• Spremnost za rad u dinamičnom okruženju

Sva radna mjesta su u Sarajevu.

Očekivani period trajanja ugovora je do januara 2021.,  sa obaveznim probnim radom od 3 mjeseca.

Motivaciono pismo i CV (sa minimalno 3 reference) je potrebno poslati putem emaila na prijava@cpcd.ba  najkasnije do petka  3.1.2020. godine do 15:00. U naslovu emaila obavezno naznačiti poziciju za koju se prijavljujete.

Kandidati čija aplikacija bude odobrana za drugi krug selekcije će biti obaviješteni o datumu, mjestu i vremenu održavanja intervjua.