29. juli 2017

Partnerska saradnja za bolje zadrugarstvo u BiH

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) organizovao je posjetu delegacije opštine Bužim zadrugarima u Modriči i Gradačcu u cilju razmjene informacija, prenošenja iskustava i unapređenja rada udruženja poljoprivrednika. Delegaciju poljoprivrednika/zadrugara predvodio je načelnik opštine Bužim Zikrija Duraković te predsjednik MZ Bag.

Partner u Projektu održivosti civilnog društva (USAID - CSSP) i domaćin ovog sastanka bio je Nezavisni biro za razvoj (NBR) iz Modriče. Gostima su prezentirana dostignuća zadrugara iz Modriče i Gradačca te su, tokom posjete postrojenjima sušara i hladnjača, upoznati sa aktivnostima predstavnika lokalnih udruženja od kojih su dobili mnoštvo korisnih savjeta i preporuka za dalji razvoj i obezbjeđenje održivosti poljoprivredne djelatnosti i zadrugarstva. Poseban naglasak je stavljen na neophodnost kontinuirane saradnje sva tri sektora – vlasti, udruženja građana i biznisa, radi sigurnije i efikasnije implementacije lokalnih programa razvoja.