petak, 07. novembar 2014.

Predstavljanje preliminarnog izvještaja: ''Perspektive i ključne prepreke saradnje između organizacija civilnog društva i poslovnog sektora u BiH

CPCD je 06. 11. 2014.godine, organizirao predstavljanje preliminarnog izvještaja: ''Perspektive i ključne prepreke saradnje između organizacija civilnog društva i poslovnog sektora u BiH.

Ovo je jedan od rijetkih izvještaja u BiH koji je za predmet istraživanja imao saradnju neprofitnog i profitnog sektora u našoj zemlji, te je izazvao veliko zanimanje prisutnih iz reda nevladinog, poslovnog i vladinog sektora koji su nakon predstavljanja glavnih nalaza i preporuka izvještaja, dali svoj lični pečat u vidu razmjene iskustva ili sugestija za dopunama izvještaja.

Preporuke izvještaja koje se odnose na sektor civilnog društva, profitni ali i vladin sektor su pozdravljene i prihvaćene od strane učesnika i učesnica.

Izvještaj će nakon finalizacije biti široko distribuiran, a poslužit će kao osnova za zagovaranje adekvatnih rješenja u oblastima saradnje i razvijenja društveno odgovornog poslovanja.

Na web stranici www.civilnodrustvo.ba  preuzimanje izvještaja će biti besplatno.