20. juli 2016

Sat kodiranja: dm novi partner projekta

S ponosom predstavljamo novog partnera Sata kodiranja u BiH - dm#drogeriemarkt!
dm (drogerie markt) je jedan od najvećih lanaca drogerija u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Prva prodavnica otvorena je 1973. u njemačkom gradu Karlsruhe, a prva prodavnica u Austriji otvorena je 1976. u Linzu. U nekoliko narednih godina dm se razvio i u potpunosti osvojio njemačko i austrijsko tržište, da bi se od 1992. godine, pa sve do danas proširio i na tržišta Mađarske, Češke, Slovenije, Slovačke, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske i Makedonije.
Povodom 10. rođendana, dm podržava realizaciju 10 projekata iz oblasti društveno korisno djelovanje, zaštita okoline i održivost, kultura, nauka i sport, a Sat kodiranja u BiH je jedan od 10 projekata koji će biti podržani od strane dm-a!
#InicijativaZajedno

Sat kodiranja je velika svjetska akcija koja ima za cilj da što više mladih uključi u informatičke nauke i da ih usmjeri ka programiranju.
U Bosni i Hercegovini u toku Sedmice informatičke edukacije, koja se održala od 07.-13. decembra 2015. godine, učestvovalo preko 300 škola, te da je BiH drugu godinu zaredom ostvarila najbolje rezultate u regiji.
CPCD je zvanični nosioc aktivnosti #HourOfCode u Bosni i Hercegovini!