petak, 6. januar 2017.

Seminar u Parlamentarnoj skupštini - 12.01.2017. od 11 časova

Pozivamo vas da se prijavite na seminar pod nazivom „Mjere za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti u nevladinom sektoru“.

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) u saradnji sa Ministarstvom pravde Bosne i Hercegovine organizuje seminar pod nazivom „Mjere za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti u nevladinom sektoru“ koji će se održati u četvrtak, 12.1.2017. godine u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prvi sprat, sala 1/1. Seminar će se održati od 11 do 14:30 časova.

Broj mjesta je ograničen, a vašu prijavu možete poslati na smart.rc@cpcd.ba

Cilj organizacije ovog događaja je upoznavanje nevladinih organizacija sa specijalnom preporukom VIII, Komiteta eksperata Vijeća Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti –  Moneyval i FATF-a (Financial Action Task Force), a koja se odnosi na neprofitne organizacije i provođenje aktivnosti u cilju otklanjanja nedostataka i efikasnije borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Predavači će biti eksperti za ovu oblast iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva pravde BiH. Organizacija ovog seminara dolazi kao nastavak aktivnosti koje je CPCD pokrenuo organizacijom (CP)CD Arene pod nazivom „Na valu Moneyvala“, održane 13.7.2016.godine.”