ponedjeljak, 20. april 2015.

Uspješno održana prva radionica „Girls in ICT“


U okviru edukativne sedmice „Girls in ICT“, koja će se u periodu od 20. do 24. aprila obilježiti u Resursnom centru CPCD-a, danas je uspješno održana prva radionica.

Preko 30 učesnica između 13 i 19 godina, imalo je priliku da se u „Razgovoru sa...“, upozna sa ekspertkinjama iz oblasti ICT sektora u BiH. Učesnice su razgovarale sa Nerminom Durmić iz Mistral Technologies i Lejlom Hadžiabdić marketing menadžericom u Microsoft-u BiH.

Na interaktivnoj radionici ekspertkinje su predstavile svoja iskustva vezana za izbor karijere, kao i interesantne projekte na kojima trenutno rade. Učesnice su pokazale veliko interesovanje za tematiku, što ih je potaklo da iskažu svoja mišljenja, te aktivno učestvuju u razgovoru.

Resursni Centar CPCD-a će nastaviti svakodveno organizovati edukativne sadržaje u cilju podizanja svijesti među djevojkama o uspješnoj karijeri i prednostima koje nudi karijera u ICT-u i značaju uključivanja većeg broja žena u ICT sektor.

Pozivamo sve osnovne i srednje škole iz BiH da na svojevrstan način obilježe Međunarodni dan djevojaka u ICT-u. Pratite nas uživo putem live strema: http://bit.ly/CPCDlive i budite cijelo vrijeme u toku.