29. januar 2016

Poziv za medije na konferenciju „ZVONO ZA PROMJENE“

Pozivamo Vas na konferenciju „Zvono za promjene“ na kojoj bh. civilno društvo ponovo inicira uspostavu funkcionalnog dijaloga između organa vlasti i civilnog društva u BiH i zahtijeva veće učešće građana u reformskim procesima i procesima usvajanja novih zakonskih rješenja.

Konferencija će se održati 02.02.2016. (utorak), u Parlamentarnoj skupštini BiH, sa početkom u 10:00 časova.

Konferenciju organizuje Centar za promociju civilnog društva (CPCD) u saradnji sa grupom partnerskih organizacija kao dio kampanje zagovaranja za izgradnju povoljnog okruženja za razvoj civilnog društva u BiH, koju CPCD sprovodi u okviru Projekta održivosti civilnog društva u BiH, podržanog od strane Američke agencije za međunarodni razvoj.

Konferenciju će otvoriti dr. Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a učesnicima će se obratiti gospodin Jay Singh, direktor Odjela za demokratizaciju Misije USAID-a u BiH i gospodin Massimo Mina, šef Pododjela za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Delegacije Evropske unije u BiH. Na kraju konferencije će biti usvojen završni dokument sa konkretnim zahtjevima i preporukama.

Konferencija „Zvono za promjene“ ima za cilj da istakne značaj mobilizacije svih postojećih kapaciteta u BiH kako bi evropski put koji BiH predstoji učinili efikasnijim i bržim, uz veće učešće civilnog društva i zainteresovane javnosti u BiH u procesu formulisanja zakona i drugih javnih politika u BiH.

---

Prije početka same konferencije predstavnici medija će imati priliku da dobiju izjave predstavnika vlasti i organizacija civilnog društva, pa Vas molimo da dođete u 10:00h. Mediji će dobiti set materijala sa sa člankom za objavu, a slike će biti poslane naknadno na mail adrese za medije koji ostave kontakt prilikom upisa na listu medija. U prilogu dostavljamo Program rada konferencije i tekst najave događaja.

Molimo da potvrdite dolazak kako bismo mogli da osiguramo prostor za sve medije i organizujemo uzimanje izjava. Sve dodatne informacije i upite, kao i potvrdu o dolasku možete poslati na damir.zekovic@cpcd.ba ili na broj 033/644-810.

Unaprijed se zahvaljujemo na dolasku,

Centar za promociju civilnog društva – CPCD