17. august 2017

POZIV ZA MEDIJE: PREZENTACIJA INDEKSA ODRŽIVOSTI OCD ZA 2016. GOD

Sarajevo, 14.8.2017.godine

POZIV ZA MEDIJE

PREZENTACIJA INDEKSA ODRŽIVOSTI ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA (OCD) ZA 2016. GODINU U BOSNI I HERCEGOVINI

Koliko su nevladine organizacije u 2016.godini bile uspješne u svojim aktivnostima i u kojoj mjeri su takve aktivnosti održive, da li su pružile odgovore i rješenja za probleme svojih ciljnih grupacija, kakvi su trendovi u daljem razvoju sektora i u kojoj mjeri civilno društvo može postati relevantan partner vlastima te faktor pozitivnih promjena?

Zadovoljstvo nam je uputiti Vam poziv za učešće na predstavljanju USAID Indeksa održivosti organizacija civilnog društva (OCD) za 2016. godinu u Bosni i Hercegovini koje će se održati u četvrtak, 17.8.2017.godine u prostorijama Centra za promociju civilnog društva (CPCD), Gradačačka bb, sa početkom u 11 časova.

CPCD je kao partnerska organizacija za BiH pripremila  Indeks održivosti organizacija civilnog društva (CSOSI) za 2016. godinu koji je ključni analitički alat za mjerenje napretka civilnog sektora na regionalnom nivou, u centralnoj i istočnoj Evropi i regiji Euroazije (E&E). Indeks prati napredak civilnog sektora u dvadeset četiri zemlje u proteklih dvadeset godina. Indeks istražuje ukupno okruženje za civilno društvo, fokusirajući se na NVO pravno okruženje, organizacijske kapacitete, finansijsku održivost, zagovaranje, pružanje usluga, infrastrukturu i javni imidž. Indeks je razvila Američka Agencija za međunarodni razvoj u partnerstvu s lokalnim organizacijama u svakoj od zemalja u kojime se ocjenjuje Indeks.

Prezentacija će okupiti predstavnike relevantnih državnih institucija vlasti, predstavnike NVO i akademske zajednice, te predstavnike međunarodne zajednice i donatora.

Izjave za medije koje možete dobiti od predstavnika civilnog društva, donatora i državnih institucija su planirane prije početka prezentacije od 10:45 sati.

S poštovanjem,

Omir Tufo