Radionica - strategija postavljanja i dosezanja životnih i poslovnih ciljeva


Svi imaju životne snove, vizije ili želje ko iči šta žele biti u budućnosti. U najmanju ruku, svi znaju šta ne žele u svom životu. Ono što mnogi ne znaju je kako postaviti životne ciljeve, dosegnuti ih I biti usredotočen tokom cijelog trovitog putovanja do cilja. Ponekad je potrebno koristiti se tehnikama prevazilaženja trnja na putu. Da li ste spremni posvetiti se učenju ove tehnike?

Datum: 23. 12. 2017

Vrijeme: 10:00

Cijena: 85 KM

Vrijeme: 10:00 – 16:00

Cijena: 85,00 KM sa PDV-om

Pošaljite prijavu

Vrijeme je sumiranja godišnjih rezultata, ličnih ali i poslovnih. Firme rade godišnje revizije, i time revizije onoga što su postigli. Mnogi se osvrću na sve ono što su propustili ili nisu uspjeli ostvariti. Uskoro dolazi trenutak kada ćemo prvo sami sebi obećati da ćemo u narednoj godini postići više. Zbog toga bismo trebali naučiti šta je potrebno da to i ostvarimo.

Opis radionice

Šest sati rada na sebi će Vam donijeti potpuno novi pristup životu. Budite zadovoljniji, uspješniji i sretniji. Donesite novogodišnju odluku koju ćete stvarno ostvariti uz podršku psihologinje, savjetnice za personalni razvoj SMART Resursnog centra, Aide Sujoldžić.

Šta je coaching radionica?

Coaching radionica pomaže ljudima da bolje upoznaju sebe, žive pozitivnije i ispunjenije živote. Radionice uče ljude da optimaliziraju ličnu efektivnost u odnosima i karijeri jačanjem kompetencija, vještine i samopouzdanja da dođete na mjesto gdje želite biti u zadatom vremenu. Radionice Vam mogu dati novi smisao, pravac i mogućnost da ostvarite život iz snova.

Ciljevi radionice:

- Ostvariti svoj puni potencijal; 

- Definisati lične životne domene; 

- Otkriti prepreke i vremenske bandite koji sprečavaju ostvarenje ciljeva; 

- Postaviti lične životne i profesionalne ciljeve u odnosu na definisane vrijednosti; 

- Komparirati navedene ciljeve polaznika sa onim što realno rade u životu; 

- Procijeniti komunikacijske metode adekvatne situacijama polaznika; 

- Procijeniti ličnu spremnost na promjenu pristupa ostvarenju ciljeva; 

- Razviti ličnu strategiju uspjeha; 

- Diskutovati o načinima analizi i revizije životnih planova.

Napomena:

„Svi događaji SMART Resursnog centra se fotografišu u promotivne svrhe. Fotografije se objavljuju na web portalu www.civilnodrustvo.ba, te putem naših društvenih mreža.

Ukoliko ne želite da budete na fotografijama molimo da se javite nekom od uposlenika SMART Resursnog centra prije događaja, u suprotnom ćemo smatrati da ste saglasni sa objavom vaših fotografija.“

NAPOMENE

Radionica se održava 23.12.2017. (10:00 – 16:00)

Organizator obezbijeđuje kafu/osvježenje.

Učesnici sami snose troškove ručka.

EDUKATORICA:

Aida Sujoldžić, diplomirana psihologinja i savjetnica za personalni razvoj u SMART Resursnom centru. Posjeduje bogato petnaestogodišnje  iskustvo u individualnom i profesionalnom savjetovanju u područjima razvoja (ruko)vođenja,  ličnog razvoja i organizacijske učniknovitosti. Radila sa stotinama individual, desetinama kompanija i organizacija, vodila radionice i treninge, a klijenti za nju kažu da je majstorica za uvođenje reda u život kojim je onda laše upravljati.

Klijenti za Aidu kažu da je pozitivna, puna duha i nevjerovatno pronicljiva. Komunicira direktno i iskreno uvažavajući specifičnosti svake osobe. Plaznici radionica ističu njenu sposobnost da iznađe adekvatan način da svaku osobu void kroz planiranje ciljeva i strategija djelovanja.