4. januar 2018

Bečelor i master stipendije na Tartu univerzitetu


Tartu univerzitet iz Estonije (University of Tartu – UT) dodjeljuje stipendije inostranim studentima koji žele da upišu osnovne ili master studije na tom Univerzitetu.

OBLAST:

poslovne administracije, nauka i tehnologija, medicina; aktuarski i finansijski inženjering, primijenjene nauke mjerenja, kompjuterske nauke, demokratija i zakonodavstvo, obrazovne tehnologije, evropski jezici i kulture, itd.

OPIS

U okviru programa, kandidatima se nudi mogućnost da pohađaju osnovne i master studije na Tartu univerzitetu u Estoniji. Dodjeljuju se stipendije koje pokrivaju troškove školarine i troškove života tokom boravka u Estoniji. Stipendije su dostupne kandidatima koji imaju status redovnog studenta.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju aplikanti koji upisuju osnovne ili master studije u nekoj od gore navedenih oblasti, a koji ispunjavaju sljedeće uslove:

  • završili su prethodni nivo studija;
    • imaju status redovnog studenta;
    • imaju dobro znanje engleskog jezika.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni obrazac za upis, pri čemu kandidat prvo mora odabrati studijski program na: Studijski program.

ROK ZA PRIJAVU:

  1. mart (za master studije) i 15. april (za osnovne studije) 2018. godine

VIŠE INFORMACIJA

Univerzitet Tartu osnovan je 1632. godine u Estoniji i jedna je od najuglednijih obrazovno-istraživačkih institucija u centralnoj i istočnoj Evropi, kao i u Estoniji.

Detaljnije: Bečelor i master stipendije na Tartu univerzitetu

Info: http://bit.ly/2AlWmqy