utorak, 12. mart 2019.

CEO radionica: Upoznaj svijet i vrati se kući


Bijeg od stvarnosti ili potraga za srećom?

„Upoznaj svijet i vrati se kući“ je drugi dio serije radionica u sklopu centralne konferencije kao jedinstveni edukativni projekat koji je kreiran sa ciljem okupljanja studenata i srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, te osnaživanja njihovih ličnih kompetencija i vještina u današnjem poslovnom svijetu. Radionice u okviru CEO konferencije 2019. godine pod sloganom The Power of Choice organizovane su zajedno sa cijenjenim partnerima Sberbank BH, Sol Azur - Buena Vista, Institut za razvoj mladih KULT, Coca-Cola HBC BH, Posao.ba, NELT Grupa i AutoŠkola LifeLine.

Mladi u BiH su suočeni sa trendom odlaska iz naše zemlje, a osim poznatih razloga, ekonomske i političke nestabilnosti, često zanemare činjenicu da time ne rješavaju sve svoje probleme. U moru problema koje vide u svom okruženju, bježe od stvarnosti ili jednostavno traže put do svoje sreće napuštajući domovinu. Da se rješenje ne nalazi u samom odlasku iz domovine kao i da uvođenje kulture putovanja u našoj zemlji može motivisati mlade da uvedu pozitivne promjene u svom životu, teme su druge po redu radionice koju organizuju Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i projekat CEO konferencija.

Adnan Baručija, direktor marketinga turističke agencije Sol Azur - Buena Vista, upravo ističe važnost ostanka mladih u domovini, ali i prednosti putovanja i upoznavanja drugih nacija i kultura sa radionicom koja nosi slogan ˝Upoznaj svijet i vrati se kući!˝ 

Moć izbora je u vašim rukama, pokrenite se!

Preuzeto sa: www.facebook.com