utorak, 11. juni 2019.

Diaspora Talks: Ljudske potrebe i Open Source Learning


Prisustvo na predavanju je besplatno, ali je prijava obavezna

Dobrodošli na novo izdanje Diaspora Talks predavanja, na kojem ćete upoznati razliku između školovanja za posao i ulazak u potrošačko društvo i sa druge strane - obrazovanja za život, Life Long Learninga!

Upoznajte se malo više sa Ljudskim Potrebama koju je Tony Robbins fokusirao u 6 Ljudskih Potreba a kojom naš domaćin večeri, Strategic Interventionist i Tony Robbins certificirani Life Coach Igor Turkušić (SF Walker) pomaže ljudima da lakše plove kroz život, i to kroz šetnju.

Igor će nas isto tako uvesti i u svijet OpenSource Learninga te pojasniti razliku između školovanja, institucija školstva i samog obrazovanja, koje istinski ne prestaje napuštanjem vaše posljednje školske institucije. Upoznajte razliku između školovanja za posao i ulazak u potrošačko društvo i obrazovanja za život, Life Long Learninga.

Prisustvo na predavanju je besplatno, ali je prijava obavezna. Prijaviti se možete na linku.


O Igoru:

Po završtku Prve gimnazije u Sarajevu, volontirajući za Global Childrens Organization, Igor odlazi na Državno Sveučilište u Arizoni, Arizona State, gdje je i završio studiju Matematike. Svoju dvadest godina dugu karijeru u američkom zdravstvenom sistemu započinje u javnom zdravstvu, radeći za Maricopa County Public Health. Tu priprema i vodi epidemiološke studije i koordinira bazu podataka za Tuberkulozu cijele oblasti Maricopa. Nastavlja istraživati sistem zdravstva usavršavajući svoje kliničko i sistemsko znanje kroz analize Healthcare BigData u oblasti farmacije, javnog, državnog, poslovnog i ličnog zdravlja. Penjući se po ljestvicama rukovodstva kroz najveća osiguravajuća društva u sistemu, United HealthCare Group, BlueShield of CA i Anthem Wellpoint (BlueCross of CA), Igor u tom svijetu stiže i do pozicije kroz koju kao rukovodilac, poput dirigenta koristi sve resurse sistema zdravstva i kreira programe zdravlja u poslovnom okruženju, programe menadžmenta hroničnih oboljenja, te programe promovisanja i obrazovanja u području Health and Wellness-a za oblast Sjeverne Kalifornije. Radeći sa klijentima poput CalPers-a (sistem penzionisanih državnih službenika), SISC-a (sistem samo-osigranih škola), Googlea, Facebooka, Wellsfargoa, Citi Banka, Safewaya pa sve do vinarija Nape, Igor upoznaje raznolikost industrija i zvanja ljudi ali isto tako i velike sličnosti među ljudskim ponašanjima, njihovim razlozima, te mogućnostima i načinima promjene istih sa ciljem zdravog života, kako fizičkog tako i mentalnog.

Kako to u životu nekad biva, ono što bi neki nazvali "tragedijama" - razvod braka, otkrivanje velikih istina sistema zdravstva i odstranjivanje iz istog, te saobraćajna nesreća sa motorom - Igora okreću na jedan novi put. Završava školu za starteške intervencije Tonija Robbinsa i Cloe Madanes i postaje certificirani Life Coach. Izdaje dječiju knjigu "The World Through My Eyes" i osvaja titulu Internacionalnog Bestsellera, te osniva SF Walker Coaching u San Fransico-u i pomaže ljudima da upoznaju i postanu majstori ljudskih potreba, i to sve kroz laganu šetnjicu. Na svoje stručno znanje i znanje iz nauke, dodaje obrazovanje iz oblasti filozofije, duhovnosti, umjetnosti i religije. Zaljubljuje se u holistički pristup cjeloživotnog učenja i obrazovanju za život. Svoje znanje dijeli kreirajucći programe za Making Wave Academy i Willie Brown Middle school u Kaliforniji. Danas Igor čita knjigu sedmično i objavljuje recenzije na YouTube kanalu, i ulaže nebrojene sate u OpenSource Learning u području nauke misli, lakoće bivanja i svjesnog kreiranja vremena i prostora.