29. januar 2019

Javni poziv za besplatne obuke za žene

Bosanske rukotvorine/BHcrafts počinju implementaciju projekta “Socijalno poduzetništvo za bolji dijalog i jaču ekonomiju” čije se aktivnosti realizuju uz podršku dvije lokalne zajednice - grada Tuzla i okoline te opštine Vlasenica i njene okoline.
Projekat će, ženama sa područja grada Tuzla i opštine Vlasenica, omogućiti pohađanje obuke za unapređenje vještina u tehnikama ručnog rada, kao i osnovne obuke o socijalnom poduzetništvu i razvoju malog biznisa, nakon kojih će žene imati mogućnost radnog angažmana u BHcrafts proizvodnji ili samostalno!

Pozivamo žene, sa teritorije grada Tuzla kao i opštine Vlasenica i okoline ove dvije lokalne zajednice, zainteresovane za pohađanje obuke i korištenje novostečenih znanja u svrhu sticanja prihoda, da se prijave na brojeve telefona 033/551-535 i 035/314-460 ili u inbox našeg Facebook profila. Poziv ostaje otvoren do 31 januara 2019. godine. Obuke su besplatne.

Više o projektu možete pročitati ovdje.

Aktivnosti projekta “Socijalno poduzetništvo za bolji dijalog i jaču ekonomiju” realizuju se u sklopu projekta “Dijalog za budućnost” koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat “Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Preuzeto sa: www.facebook.com