ponedjeljak, 07. august 2017.

Konkurs Bosana Fondacije za dodjelu stipendija redovnim studentima s područja države BiH

Konkurs Bosana Fondacije za dodjelu stipendija redovnim studentima s područja države Bosne i Hercegovine u akademskoj 2017/2018. godini.

Uslovi za apliciranje na konkurs za dodjelu stipendije su sljedeći:

– prednost imaju kandidati koji su trenutno smješteni u domu za nezbrinutu djecu ili su u prošlosti bili smješteni u domu za nezbrinutu djecu, pedagoškoj zajednici ili hraniteljskoj porodici;
– pored navedenih kategorija u obzir ćemo uzeti samo kandidate čiji su staratelji/roditelji nezaposleni;
– status redovnog studenta na jednom od državnih fakulteta BiH;
državljanstvo BiH;
– da nisu stariji od 21 godinu, kada upisuju prvu godinu studija;
– da upisuju prvu godinu studija prvu put u 2017/18 godini.

Kriteriji za dodjelu stipendija su sljedeći:

– opći uspjeh iz srednje škole;
– nagrade, priznanja, osvojena mjesta na takmičenjima;
– socijalni status;
– ostalo (detalje možete naći u prijavi).

Prijave na konkurs podnose se na obrascu koji se može preuzeti na internet stranici Bosana Fondacije

Uz popunjenu prijavu na konkurs priložiti dokumentaciju kojom se potvrđuju činjenice definisane u kriterijima i uslovima prijave. Dokumentacija se prilaže u elektronskom formatu, pa je potrebno skenirati originalne dokumente mjerodavnih službi. Lista potrebnih dokumenata je navedena u prijavi za konkurs i isti ne moraju biti ovjereni.

Prijave na stipendiju se mogu izvršiti od dana objavljivanja konkursa 1. avgusta 2017. godine do 15. avgusta 2017. godine, kada se zatvara konkurs. Studenti koji uđu u uži izbor će biti kontaktirani i intervjuisani. Konačna odluka i lista kandidata će biti objavljena početkom septembra 2017. godine.

Prijava se popunjava elektronski i predaje direktno na web stranici, zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom.

NAPOMENA: Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati!!!

Više informacija pronađite ovdje.

Info:http://bit.ly/2uuFj6X