četvrtak, 19. oktobar 2017.

Konkurs udruženja ,,Srce za djecu koja boluju od raka" kroz projekat Moja kosa tvoja kosa

Objavljen je konkurs za obavljanje 10-mjesecne stručne obuke za zanimanje VLASULJAR u specijaliziranoj radionici udruženja, i prakse na projektu Moja kosa tvoja kosa. Po uspješnom završetku obuke, kandidati dobijaju certifikat o stečenim vještinama i mogućnost umrežavanja sa potencijalnim poslodavcima u zemlji i inostranstvu. Kandidati prije početka obuke potpisuju Ugovor sa udruženjem u kojem su navedena sva prava i obaveze kandidata za vrijeme i po završetku trajanja obuke.

Vlasuljar je stručnjak osposobljen za izradu, oblikovanje i održavanje perika i umetaka, kako scenskih - za potrebe pozorišta, filma i televizije tako i medicinskih - ortopedskih pomogala za ljude koji su izgubili kosu zbog liječenja (hemoterapija), raznih bolesti (alopecija, hormonalne promjene) i stanja (trajne opekotine). Obuka za vlasuljara priprema kandidata, shodno vlastitim afinitetima, za rad u pozorištu, na filmu, na televiziji, na modnim revijama, muzičkim spotovima i reklamama te orto-protetičkim centrima.

Program obuke za vlasuljara se bazira na praktičnoj i teoretskoj nastavi s posebnim naglaskom na dinamičnoj praktičnoj nastavi koja čini 90% nastovnog programa. Obuku će voditi predavačica - majstor vlasuljar sa dugogodišnjim iskustvom, u saradnji sa projektnim timom Udruženja.

Provo na apliciranje imaju svi kandidati koji ispunjavaju opšte uslove:

• Državljani Bosne i Hercegovine
  • Minimalno 18 godina
  • Minimalno srednja stručna sprema

Prednost će imati kandidati koji pored navedenog posjeduju:

• lskustvo u manipulaciji kose
  • lskustvo u pletenju i heklanju

Od kanidata se očekuje:

• Visok nivo profesionalnosti
  • Ozbiljnost
  • Odgovornost
  • Spremnost na timski rad
  • Spretnost i fleksibilnost u radu
  • Susretljivost, ljubaznost i komunikativnost

Ako ste zainteresovani i ispunjavate tražene uslove, molimo vas pošaljite popunjenu aplikaciju i kopiju CIPS-a na email adresu coordinator@srcezadjecu.ba sa naznakom ”Prijava za obuku – vlasuljar”.

Aplikaciju u elektronskoj formi možete preuzeti na LINKU.

Teoretski i prakticni dio obuke kandidati će obavljati u specijaliziranoj radionici Udruženja. Obuka za vlasuljara kao i svi edukativni materijali su besplatni.

Konkurs ostoje otvoren do 31.10.2017. do 16:00h.

project is supported by the Government of Switzerland / projekat podržava Vlada Švicarske