četvrtak, 25. juli 2019.

Kuća Umjetnosti – ArtHouse - okuplja umjetnike u cilju kreiranja novih umjetničkih sadržaja,Izložbi ,djecijih radionica, i organizacije likovnih kolonija u BiH i inostranstvu

Udruženje Kuća Umjetnosti – ArtHouse, registrovano pri Federalnom Ministarstvu pravde BiH u 2018.godini, okuplja umjetnike u cilju kreiranja novih umjetničkih sadržaja,izložbi ,dječjih radionica, i organizacije likovnih kolonija u BiH i inostranstvu.

Pravo imaju svi građani, djeca i odrasli od 9 do 99 godina, diplomirani umjetnici, likovni entuzijasti, kreativci likovne umjetnosti, hobby artisti i drugi koji vole likovnu umjetnost.

Za upis nije potrebna zavrsena Likovna Akademija već želja i htjenje za slobodnim izrazom,orginalnost i talenat.
Članarina je besplatna.

Napomena:

Izložbe dječjih radova do 18 godina jedino su moguće uz dopuštenje i pristanak roditelja ili staratelja.

Video materijal slati na arthouse.ba@gmail.com.

Za vrijeme Sarajevo Film Festivala, ljubitelji dječjih filmova moći će ih gledati u Centru za mlade i omladinu na Grbavici i novom Centru za mlade na Kovačićima. Povodom ovog događaja, udruženje Art House organizuje likovnu izložbu pod nazivom "Sedma umjetnost". Tema izložbe je sedma umjetnost "Film" i posjetitelji će vidjeti umjetničku interpretaciju kadrova iz kultnih filmova ili postera. Želimo da vas obavijestimo da udruženje Art House otvara konkurs na kojem će se odrediti članovi koji će izlagati svoja djela na izložbi. Pravo da apliciraju imaju svi trenutni članovi Art House-a i kandidati za članstvo. Umjetnička tehnika rada je slobodna. Stalni članovi udruženja će na sjednici odabrati najbolje radove. Pri aplikaciji, radovi se trebaju fotografisati i poslati na stranicu Art House-a. Rok za prijavu je 05.08.2019 godine, a rezultati će biti proglašeni 07.08.2019 godine. Svi umjetnici koji budu izabrani će biti obaviješteni o daljnim detaljima. Svim učesnicima konkursa želimo mnogo sreće!