četvrtak, 07. septembar 2017.

Lesley Merit program stipendiranja u SAD-u

Lesley univerzitet u Sjedinjenim Američkim Državama objavljuje poziv za Lesley Merit program stipendiranja, studentima osnovnih studija u bilo kojoj oblasti.

Univerzitet dodjeljuje sljedeće stipendije:

– Presidental: u okviru ovog programa u opticaju su dvije škole i to: Škola za liberalnu kulturu i umjetnost i Koledž za umjetnički dizajn.
Za obje škole neophodan je minimalan prosjek od 3,5. Od aplikanta se očekuje da održi kumulativnu prosječnu ocjenu od 3,0 i dobar portfolio;

– Dean’s program stipendiranja: u okviru ovog programa aplikanti imaju u opticaju da upišu: Školu za liberalnu umjetnost i kulturu i Koledž za umjetnički dizajn. Od aplikanata se traži minimalan prosjek od 3,0;

– Lesley program stipendiranja: u okviru ovog programa aplikanti imaju mogućnost da pohađaju studije u sljedećim školama: Školi za liberalnu umjetnost i kulturu i Koledž za umjetnički dizajn. Za ovaj program od aplikanata se očekuje minimalan prosjek od 2,7. Da bi bili dio ovog programa aplikanti moraju posjedovati diplomu o završenom prethodnom nivou studija i dobro poznavanje engleskog jezika. Univerzitet dodjeljuje stipendije čiji iznos zavisi od programa stipendiranja za koji se aplikant odluči, a kreću se u sljedećim iznosima: Presidental stipendije iznose 10,000, Dean’s stipendije iznose 9,500, dok se Lesley stipendije dodjeljuju u iznosu od 8,500 eura na godišnjem nivou.

Da bi se prijavili aplikanti moraju popuniti onlajn aplikacionu formu, napisati esej za koledž, navesti nivo obrazovanja i aktivnosti kao i poslati transkripte ocjena.

Prijavljivanje za ovaj program je u toku.

Detaljnije informacije mogu se naći na zvaničnom sajtu univerziteta:

Info: http://bit.ly/2gME5ye