3. januar 2018

Master stipendije na KTH institutu u Švedskoj

KTH Kraljevski institut za tehnologiju iz Švedske dodjeljuje stipendije studentima širom svijeta koji žele da upišu master studije na tom Institutu u Stokholmu.

OBLAST:

arhitektura i građevina, elektrotehnika, energija i održivi razvoj, inženjerska fizika i matematika, industrijski menadžment i inovacije, informacione i komunikacione tehnologije, tehnologija i životne nauke, hemija i hemijsko inženjerstvo, nauka o materijalima i inženjering, mašinstvo

OPIS

Svake godine dodjeljuje se ograničeni broj KTH stipendija na osnovu akademske izvrsnosti. KTH stipendistima je obezbjeđena školarina za prvu i drugu godinu studija, pod uslovom da su rezultati studija tokom prve godine zadovoljavajući. Stipendije ne pokrivaju troškove života ili smještaja tokom studijskog boravka u Stokholmu.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju studenti koji ispunjavaju sljedeće uslove:

• kandidat ima status studenta koji plaća školarinu po međunarodnoj stopi;
    • kandidat se prijavio za master studijski program na KTH institutu.

Stipendija se dodjeljuje prvenstveno na osnovu akademske izvrsnosti i odabir kandidata će se vršiti paralelno sa procesom selekcije za upis na KTH institut. Sveobuhvatna procjena svih aplikanata za KTH stipendije biće izvršena na osnovu sljedećih kriterijuma:

• ocjene kandidata (GPA ili ekvivalent);
    • mjesto matičnog univerziteta kandidata na rang listi;
    • motivacija aplikanta, relevantno radno iskustvo i vannastavne aktivnosti.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti online prijavni obrazac na: Prijavni obrazac.

ROK ZA PRIJAVU:

1. januar 2018. godine

VIŠE INFORMACIJA

Od svog osnivanja 1827. godine, KTH Kraljevski institut za tehnologiju u Stokholmu je postao jedan od vodećih tehničkih i inženjerskih univerziteta u Evropi, kao i ključni centar za talente i inovacije.

Detaljnije: Master stipendije na KTH institutu u Švedskoj

Info: http://bit.ly/2CKHEMw