14. juli 2017

Nagrada Weiser za profesionalni razvoj

Ronald i Eileen Weiser Centar za Evropu i Evroaziju na Univerzitetu u Michiganu objavio je poziv za aplikacije za Weiser nagradu za profesionalni razvoj. Kandidati moraju imati izvrsne usmene i pismene vještine engleskog jezika.

Nagrada podržava kratke istraživačke boravke u trajanju od 4 sedmice ili 3 mjeseca na Univerzitetu u Michiganu i uključuju povratnu avionsku kartu, smještaj, zdravstveno osiguranje i dnevnice. Istraživački boravci se mogu implementirati isključivo u februaru, martu, aprilu, septembru, oktobru ili novembru 2018 godine.

Potrebni dokumenti:

- Aplikacijski formular
– CV
– Kopija doktorske diplome
– Kopija pasoša (stranica sa slikom)
– Izjava na dvije stranice koja opisuje istraživački ili kolaborativni projekt koji se namjerava raditi na Univerzitetu u Michiganu kao i motiv za prijavu sa objašnjenjem koristi matične institucije, razlog za odabira četvreosedmičmog ili tromjesečnog istraživačkog boravka
– Pozivno pismo jednog od fakulteta Univerziteta u Michiganu na kojem će se provesti straživanje (prihvaćaju se pisma u formi e-maila). Više informacija o fakultetima, odsjecima i programima na http://umich.edu/
– Jedno pismo preporuke rektora ili dekana sa matične institucije
– Saglasnost za intervjuu putem telefona ili Skype-a

Rok za apliciranje je 15. septembar 2017. godine.

Više o programu, aplikacijskoj dokumentaciji i načinu apliciranja pronađite ovdje.

Info: http://bit.ly/2tSbg69