srijeda, 29. august 2018.

UNESCO Kralj Hamad Bin Isa Al Khalifa nagrada za korištenje informacionih tehnologija u obrazovnom procesu je namijenjena pojedincima, institucijama i nevladinim organizacijama koje provode projekte i aktivnosti kojima se demonstrira najbolja praksa i kreativna upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT) s ciljem poboljšanja učenja, predavanja i cjelokupnog obrazovnog učinka. Tema nagrade za 2018. godinu je  „Korištenje inovativnih informacionih i komunikacionih tehnologija kako bi se osiguralo obrazovanje za najugroženije grupe“.

Detaljne informacije o nagradi i načinu nominovanja kandidata, kao i nominacioni obrazac  možete preuzeti na linku: https://en.unesco.org/themes/ict-education/ict-education-prize

Nominacione obrasce na engleskom jeziku uz definisanu prateću dokumentaciju je potrebno dostaviti najkasnije do 15.09.2018. godine na sljedeću adresu:
Ministarstvo civilnih poslova BiH
Državna komisija za UNESCO
Trg BiH 1
71 000 Sarajevo

sa naznakom: Nominacija za UNESCO Kralj Hamad Bin Isa Al Khalifa nagradu za upotrebu informacionih tehnologija u obrazovanju.

Prijave koje stignu nakon roka ili sa nepotpunom dokumentacijom neće biti uzete u razmatranje.

Preuzeto sa: www.unescobih.mcp.gov.ba