petak, 18. oktobar 2019.

POP UP Festival Sarajevo 2019


Datum održavanja: 24.10.2019. godine u 19:00h.

Pozivamo sve zainteresovane na otvaranje 5. jubilarnog Pop Up Sarajevo studentskog festivala dizajna i vizuelnih komunikacija, koje će se održati 24.10.2019. u 19:00h na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo.

U sklopu otvaranja festivala zvanično ćemo predstaviti / otvoriti i izložbu Mirka Ilića “Tolerancija”. To je putujuća izložba plakata, u kojoj dizajneri iz čitavog svijeta na svoj način, interpretiraju pojam tolerancije. Dio izložbe biti postavljen ispred Akademije, a ostatak u Galeriji ALU. Izložbu ćete moći posjetiti sve do 30.10.2019.

Pop-Up Sarajevo je trodnevni festival namijenjen studentima vizualnih umjetnosti i dizajna, kao i svim mladim kreativcima u BiH i šire, iniciran od strane studenata Odsjeka za grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosi u Sarajevu. Pop-Up festival će okupiti lokalne, regionalne i internacionalne umjetnike, dizajnere, ilustratore, te kreativne pojedince, kao i studente ALU i drugih univerziteta u regiji.

Pop-Up! Sarajevo je podijeljen u sljedeće zasebne aktivnosti:
predavanja, radionice, Pecha Kucha prezentacije i izložbe.

Festival uključuje posebno dešavanje pod nazivom Pecha Kucha, na koje su pozvani lokalni umjetnici i dizajneri kako bi prezentovali sebe i svoj rad. Prezentacije se sastoje iz 20 slajdova koji se prezentuju u 20 sekundi po slajdu (standardni Pecha Kucha format 20x20).

Sva dešavanja u sklopu festivala otvorena su za javnost, osim radionica kojima mogu prisustvovati učesnici koji su se prethodno prijavili.

Gosti POP-UP 2019:

Mirko Ilić (USA)
Slavimir Stojanovic Futro (SRB)
Amila Hrustic (CZE)
Omer Halilhodzic (DEU)
Hasan Bajramovic (BIH)

Lokacija predavanja: Kino Meeting Point
Lokacija radionica: Akademija Likovnih umjetnosti Sarajevo

Detaljan raspored programa možete naći na našoj Fb ili Web stranici:
Pop-Up Sarajevo
www.popup.ba

Ovogodišnji POP-UP! festival su podržali UNICEF Bosna i Hercegovina, United States Embassy to Bosnia and Herzegovina, i Akademija Likovnih umjetnosti Sarajevo