ponedjeljak, 29. maj 2017.

Poziv na petodnevnu radionicu aktivnog traženja posla JOBS17

Studenti završnih godina Master studija Odsjeka za psihologiju, Filozofskog Fakulteta u Sarajevu pod supervizijom Društva psihologa Federacije BiH organizuju besplatan petodnevni trening aktivnog traženja posla- JOBS17. Radionice su koncipirane prema JOBS modelu koji je razvijen na Institutu za socijalna istraživanja Univerziteta Michigan. Ovaj trening namjenjen je nezaposlenim osobama koje su nastanjene na području Kantona Sarajevo, te koje su prijavljenje u JU „Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ duže od godinu dana.

Registracija učesnika radionica je već počela, te će poziv ostati otvoren do 16.06.2017. god. Cilj radionica je da pomognu nezaposlenim osobama da  prepoznaju i preuzmu aktivnu ulogu u traženju posla, čime bi se ubrzao proces zapošljavanja i spriječio negativan efekt nezaposlenosti na mentalno zdravlje. Da bi osoba bila spremna da traži posao ona mora biti obučena kako da se priprema, kako da traži posao, kako se nositi sa odbijanjima ili kako održati visok intenzitet traženja posla, te kako da procijeni adekvatnost poslova koji joj se nude. Obzirom da se ove vještine ne uče tokom studija, mi želimo pomoći nezaposlenim osobama da ih steknu i razviju. Radionice će početi od 19.06.2017. god.

Za sve dodatne informacije možete nas konatktirati na: bh.jobs17@gmail.com

Link FB stranice je:JOBS17