13. juni 2018

Poziv na radionicu Forum teatra

Fondacija Kriterion sa radošću najavljuje realizaciju projekta “Connections”, podržanog od ureda Fondacije Heinrich Boll u Sarajevu, te ovim putem poziva sve mlade od 18-30 godina da se prijave za učešće na radionici Forum teatra.

Forum teatar je interaktivna kreativna igra na sceni kroz koju se rađa promjena. Kroz grupnu povezanost se otvara prostor za transformaciju iskustava opresije, nasilja i diskriminacije. Fondacija Kriterion ovim projektom nastavlja inicijativu korištenja pozorišnih tehnika u radu sa mladima, započetu prošle godine, kao i saradnju sa Fondacijom Heinrich Boll. Cilj nam je afirmisati prava mladih koristeći socijalno angažovano pozorište, kao i osnaživanje mladih da progovore o svojim iskustvima kroz Forum teatar. Tehnika Forum teatra je moćan alat za socijalnu promjenu, koji se koristi širom svijeta.

Sa zadovoljstvom pozivamo sve mlade od 18-30 godina da se prijave na radionicu Forum teatra, pod stručnim vodstvom trenera Demira Mekića i Ane Isaković. Radionica traje ukupno šest (6) dana, te podrazumijeva kreativnost, razmjenu ličnih iskustava i zajednički proces učenja o sebi i drugima.

Prijavom na radionicu učesnici se obavezuju da će prisustvovati  i aktivno učestvovati na svih šest dana radionice, koja će se održavati u periodu od 25.06. do 30.06. Radionica se završava javnom prezentacijom Forum teatar scena u subotu 30.06.2018. Radionica, kao i javna prezentacija će se održati u prostorijama Art kina Kriterion (Obala Kulina bana 2; Sarajevo)

INFO: Pozivamo vas da nam pošaljete vaše prijave na kriterion.info@gmail.com najkasnije do 20.06.2018. u 14h. Broj učesnika/ca na treningu je ograničen.

Prijava treba da sadrži ime, prezime, godište i kratku motivaciju za učešće na radionici. Za više informacija nas možete kontaktirati na navedeni mail. Hrana i osvježenje su pokriveni za sve učesnike/ce radionica. Putni troškovi i smještaj za učesnike/ce iz drugih gradova su takođe pokriveni.

Ana Isaković je pozorišna kritičarka iz Beograda. Trenutno radi u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu kao program asistent, te piše kritike za različite medije u Srbiji.

Demir Mekić, sociolog i trener Teatra potlačenih, trener na temu rodne ravnopravnosti i omladinski radnik.Radi sa zajednicom kroz neformalno obrazovanje, najčešće koristeći teatar kao sredstvo. Angažovan na projektima raznih omladinskih, kulturnih organizacija i organizacija za ljudska prava, a neke od njih su: Helsinški odbor za ljudska prava, Centar E8, ApsArt, itd..

Preuzeto sa: www.kriterion.ba