utorak, 05. septembar 2017.

Poziv organizacijama civilnog društva za edukaciju u oblasti PCM-a

Projekat “Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu (ReLOaD) u saradnji sa Općinom Stari Grad Sarajevo objavljuje poziv za organizacije civilnog društva (OCD) sa područja općine za učestvovanje na dvodnevnom treningu: “Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)”.

Trening će biti održan 13. i 14. septembra 2017. godine u Općini Stari Grad Sarajevo – Sala za vjenčanja, ul. Zelenih beretki 4, 71000 Sarajevo, sa početkom u 10 sati.

Trening će biti realizovan kao podrška procesu sprovođenja Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata za finansiranje koji su objavili Općina Stari Grad Sarajevo i ReLOaD projekat 23. augusta 2017. godine, a koji je otvoren do 20. septembra 2017. godine.

Cilj treninga je pružiti predstavnicima OCD dodatna znanja o upravljanju projektnim ciklusom kako bi mogli sa kvalitetno osmišljenim i napisanim projektnim prijedlozima aplicirati na javni poziv, ali i na pozive drugih domaćih i međunarodnih donatora.

S obzirom na to da je broj učesnika na treningu ograničen i u slučaju većeg interesovanja za trening, iz jedne organizacije na treningu će moći učestvovati samo jedan predstavnik.

Krajnji rok za prijavu na trening je 8. septembra 2017. do 16.00 sati na e-mail adresu: selma.velic@starigrad.ba uz naznaku: Za učešće na treningu “Upravljanje projektnim ciklusom – Trening Stari Grad Sarajevo”. OCD koje budu odabrane za učešće na treningu će biti kontaktirane do 11. septembra 2017. godine kad će im biti dostavljen i dnevni red treninga.

Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Europska unija, a sprovodi UNDP.

Info: http://bit.ly/2x7ogsU