srijeda, 21. juni 2017.

Poziv za mlade lidere iz regiona


Svjetska fondacija za mir organizuje i poziva mlade ljude iz regiona i zemalja u okruženju da učestvuju na obuci za meditaciju koja će se održati od 28. Septembra do 1. oktobra 2017. Godine u Srbiji.
SFZ je međunarodna organizacija koja promoviše kulturu mira širom svijeta kroz praksu meditacije, svjesnost i sopstvenog razvoja. Nudi različite aktivnosti i projekte, a najpopularniji je projekat Mir revolucija koji vjeruje da je moguće uspostavljanje mira samo ako postoji mir u svakom od nas.
Trening ima cilj da uz savladavanje tehnika meditacije i sabranosti pažnje kandidati nauče da se nose sa izazovima u izgradnji mira i omladinskog rada.
Trodnevni trening biće prilika da se kultivišu vještine koje pomažu u omladinskom radu i poboljšanju emocionalne inteligencije.
Cilj je i osposobiti mlade lidere i omladinske radnike da postanu nosioci promjena u sredinama u kojima žive i rade, osnaženje ativista iz regiona Jugoistočne Evrope za buduću saradnju, da im pruži priliku da rastu zajedno i postanu aktivni građani za izgradnju promjene iznutra u lokalnim zajednicama.

Program obuhvata interaktivne aktivnosti, meditaciju i joge sesije, predavanja i diskusije koje pružaju učenje novih vještina za nenasilni otpor, mirovno obrazovanje, poboljšanje kreativnosti i upravljanje stresom.

Da bi se prijavili, kandidati treba da ispune prijavni formular i pošalju najkasnije do 14. jula, 2017.godine. detaljnije informacije naći ćete na :
https://www.salto-youth.net/…/see-peace-fellowship-in…/

Info: http://bit.ly/2ttcnsw