srijeda, 30. oktobar 2019.

Poziv za upis četiri dodatna studenta na Master program "EU Transparency and Corruption Prevention Policies within Public Administration"


Odsjek za pravo Univerziteta "PARTHENOPE" objavljuje Javni poziv za upis četiri dodatna studenta na Master program "EU Transparency and Corruption Prevention Policies within Public Administration" u akademskoj 2019/2020. godini.

Master studij se organizira u okviru projekta „Stabilization and Integration Policies for the BiH Public Administration System - S.I.P.PA.S.“, koji finansira Delegacija Evropske unije.

Master studij je besplatan, a planirano je učešće zaposlenih na neodređeno i određeno vrijeme u javnoj upravi na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.  

Polaznici će dobiti stipendiju koja pokriva putne troškove, ishranu, smještaj, studijske materijale, dnevnice, i ostale troškove studiranja.

Nastava se izvodi na engleskom jeziku.

Master studij će se odvijati u Napulju (Italija), na lokacijama Univerziteta "PARTHENOPE", uglavnom u sjedištu u Via Generale Parisi n. 13, od januara do juna 2020. godine.  

U prilogu je Poziv, Prijavni obrazac i Odluka o stipendiranju na specijalističkim postdiplomskim studijima u zemlji i inostranstvu državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine.

Više informacija o uslovima za učešće, načinu i roku za prijavu možete naći na adresi:  https://www.sippas.eu/2nd-call-master/.

Kontakt-podaci za ostale informacije: ivana.sanje@ads.gov.ba, ili na telefon broj 033 284 701.


Više informacija: Direkcija za evropske integracije