utorak, 30. juli 2019.

POZIV ZA VOLONTIRANJE NA 14.PITCHWISE festivalu ženske umjetnosti i aktivizma!


Prethodno iskustvo rada na festivalima je poželjno, ali ne i nužno

Šta je PitchWise?

PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma smo pokrenule vođene potrebnom da zauzmemo napušteni i zanemareni javni prostor i da ga preobrazimo u mjesto susreta koje okuplja društveno anagažirane  umjetnice, aktiviskinje, teoretičarke, feministkinje i sve zainteresovane za ženska pitanja u BiH i regiji. Fondacija CURE teži ka povezivanju i umrežavanju feminističkog rada i kulture, a ovogodišnjim 14.PitchWise festivalom okupljamo umjetnice i aktivistice iz ženskih grupa BiH, zemalja regije i inostranstva. 

Centralna tema četrnaestog po redu PitchWise festivala je:

Žene u otporu – Pobuna druge polovice! Link.

Kada se održava?

Četrnaesti PitchWise - festival ženske umjetnosti i aktivizma se održava od 12. - 15. septembra 2019. godine u Sarajevu!

Šta mogu da dobijem za sebe?

Za svoj rad na festivalu ćeš steći iskustvo, nova poznanstva, mnogo dobre energije, imati ćete potvrde od Fondacije CURE da si učestvovala u organizaciji festivala, promotivne materijale, pokriće troškova putovanja u okviru Kantona Sarajeva.Volonterke koje dolaze iz drugih gradova Fondacija CURE je u mogućnosti pokriti putni trošak i smještaj. Sve volonterke će imati obezbjeđene obroke tokom sva četiri dana festivala. Mnogo druženja i razvoj vještina timskog rada.

Kako to izgleda?

Pozivamo te da pogledaš link programa prethodnih festivala i saznaš:  Link.

Šta se očekuje od mene?

Neke od odgovornosti zainteresiranih osoba za volontiranje na 14. PitchWise festivalu jeste rad na organizaciji festivala, komunikacija s gošćama i gostima, umjetnicama, teoretičarkama, aktivistkinjama i feministkinjama iz cijele regije, rad na distribuciji materijala te ostalim logističkim poslovima za koje vjerujemo da možeš da postigneš u timskom radu s drugim volonterkama.

Kako da se prijavim?

Prethodno iskustvo rada na festivalima je poželjno, ali ne i nužno.

Sve što je potrebno jeste da pošalješ kratko pismo motivacije koje sadrži ime i prezime,  grad iz kojeg dolaziš, kontakt telefon i šta je tvoja motivacija za prijavu, na

e-mail vildana@fondacijacure.org do petka, 16.08.2019. godine i pridružite se organizovanju festivala.

Očekujemo te! 

Tim Fondacije CURE

Izvor: fondacijacure.org