srijeda, 17. oktobar 2018.

Predavanje: Kako postati i ostati mentalno zdrav

Povodom Svejtskog dana mentalnog zdravlja Centar za psihoterapiju "U povjerenju" organizuje predavanje koje će se održati 20.10. pod nazivom:

Kako postati i ostati mentalno zdrav

Imajući u vidu nesigurno vrijeme u kojem živimo i zabrinjavajuće podatke koji ukazuju na porast psihičkih smetnji, ovim predavanjem želimo da govorimo o izazovima sa kojim se suočava današnji čovjek kada je u pitanju mentalno zdravlje.

Šta znači biti psihički zdrav i šta sve utiče na naše psihičko zdravlje te kako da se brinemo o njemu su neka od pitanja na koja ćemo se osvrnuti. Predavanje će održati kolegica Milijana Niškanović, psiholog, psihoterapeut.

Nakon predavanja svi koji budu zainteresovani mogu da učestvuju u malim iskustvenim analitičkim grupama na kojima će imati priliku da kroz spontanu diskusiju dijele svoja osjećanja, razmišljanja i stavove sa drugima. Grupe će voditi sertifikovani psihoterapeuti, grupnoanalitičke orijentacije, Tanja Stjepanović i Milijana Niškanović.

Predavanje i grupe su besplatne i svi koji žele da čuju, misle i diskustuju na temu mentalnog zdravlja su dobro došli!

Vrijeme održavanja je 20.10. 2018. (subota) u 10h.

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete do 17. oktobra putem inboxa FB stranice, maila carpediembl@carpediembl.org, ili telefonom mob. 066 441 344, 051 305 562.
Mjesto održavanja je u prostorijama Centra za psihoterapiju "U povjerenju", ulica Vase Pelagića 42.

Preuzeto sa: www.facebook.com