17. juli 2017

Provedite ljetni semestar 2017/18 u Brnu, Češkoj

U okviru ERASMUS+ programa – kreditna mobilnost – raspisan je konkurs za mobilnost na Masaryk univerzitetu u Brnu (Češka Republika) u ljetnom semestru akademske 2017/2018. godine.

STUDIJSKE OBLASTI:

U skladu sa potpisanim ugovorom o realizaciji mobilnosti na Masaryk Univerzitetu u Brnu dostupne su studijske oblasti na linku: http://cic.muni.cz/en//left-incoming-mobility/incoming-student/courses-for-international-students

APLIKANTI:

Na konkurs se mogu prijaviti studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa (bachelor, master i doktoranti) i administrativno osoblje Univerziteta u Sarajevu.

IZNOS STIPENDIJE:

• studenti: mjesečna stipendija u iznosu od 800,00 EUR (za troškove života),
  • staff: dnevna stipendija u iznosu od 140,00 EUR (za troškove života)
  • putni troškovi do iznosa od 275,00 EUR,
  • viza, dozvola za boravak i osiguranje nisu obuhvaćeni ovom stipendijom, te je stipendista dužan da ove troškove snosi sam.

PRIJAVA:

Prijavljujete se online dirketno Masaryk univerztietu. Potrebno je prikupite traženu dokumentaciju (ispod), određeni dokumenti da budu ispunjeni i potpisani od strane odgovornih osoba, te da otvorite profil na online aplikaciji Masaryk univerziteta na https://isois.ois.muni.cz/public/application-incoming/. Obavezno sva dokumentacija treba da bude u PDF formatu sa jasno naznačenim nazivima dokumenata.

Konkurs je objavljen 22.05.2017. godine i rok za online prijavu je 17.09.2017. godine.

Sve dodatne informacije o dokumentaciji, prijavi i samoj stipendiji možete naći ovdje.

Info: http://bit.ly/2u04T2b