srijeda, 06. septembar 2017.

Radionica za studente – Kako dobiti Njemačku stipendiju?

Želite studirati u Njemačkoj i tražite stipendiju? Pripremite se ove godine na vrijeme za prijavu na stipendije DAAD-a i naučite kako poslati kvalitetnu i uspješnu prijavu!

Po prvi put u Tuzli, besplatnu radionicu održaće Selma Rakovac, uvažena profesorica njemačkog jezika i doktorska kandidatkinja, koja ima petogodišnje radno iskustvo u Njemačkoj ambasadi, upravo na akademskim pitanjima.

DAAD, Njemačka služba za akademsku razmjenu, nudi mogućnost korištenja kraćih stipendija za ljetne univerzitetske kurseve ili stipendija u trajanju do dvije ili više godina, radi pohađanja master ili doktorskog studija na prestižnim njemačkim univerzitetima. Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i saznajte na ovoj radionici kako se prijaviti na stipendije i kako najbolje iskoristiti mogućnosti koje nudi DAAD.

Otkrit ćemo Vam sve što trebate znati za uspješnu prijavu na stipendije, od pripreme dokumentacije, snalaženja u online portalu DAAD-a i prijave putem online portala, preko pripreme motivacionog pisma.

Saznajte i to kakav je profil studenta koji će garantovano dobiti stipendiju, a kakav profil studenta neće uspjeti, sve do jezičnih certifikata, upisa na studij, izvršavanja studentskih obaveza u Njemačkoj, te mogućnosti rada uz stipendiju.

Erazmo Centar – Biznis & Edukacija poziva mlade ljude da dođu i saznaju ove korisne infomracije. Mjesto održavanja je u prostorijama, Erazmo Centra, zgrada Dvor, centralni Gradski park (061 100 031), Tuzla u Nedjelju u 10:00 – 13:00.

Moderatorica i voditeljica radionice: Selma Rakovac

Selma Rakovac je voditeljica i predavačica u Agenciji za njemački jezik i komunikacijske vještine “Studio Selma”. Stipendistica je Njemačke službe za akademsku razmjenu, putem koje je studirala na Humboldtovom Univerzitetu u Berlinu, a trenutno je i učesnica međunarodnog doktorskog kolokvija na Ruhr-Univerzitetu u Bochumu, koji finansijski podržava fondacija Mercator u Essenu. Također je i stipendistica i alumnista projekata koji su realizovani na Univerzitetu u Regensburgu i Univerzitetu u Heidelbergu, putem fondacije Bayhost te Fondacije Volkswagen.
Kroz iskustvo studiranja i istraživanja u Njemačkoj te rada savjetnice za studij i stipendije pri Uredu Njemačke službe za akademsku razmjenu u Sarajevu savjetovala je brojne učenike i studente za uspješan nastavak školovanja u Njemačkoj te za prijavu na stipendije. Osnivačica je Agencije za njemački jezik i komunikacijske vještine “Studio Selma”.

Info: http://bit.ly/2wFajRz