srijeda, 31. maj 2017.

Radionice u Creativi BH: Govornica od 6.-20. juna

mate dar govora – oslobodite ga

Pridružite nam se na Govornici!

Govornica je Creativin autorski ciklus od 3 poludnevne radionice za razvoj govorničkih i (samo)prezentacijskih vještina, te jačanje samopouzdanja.

Radionice se održavaju jednom sedmično kroz tri sedmice i omogućavaju sticanje znanja i razvoj vještina potrebnih za uspješno govorenje pred manjim ili većim grupama slušatelja.

Učenje je interaktivno i iskustveno, u maloj grupi i ugodnoj atmosferi, uz obilje prilike za vježbu i za primanje razvojno usmjerene povratne informacije od grupe i od voditelja, pa je pored prilike za razvoj govorničkih vještina, Govornica ujedno i izvrstan poligon za treniranje izlaganja i jačanje samopouzdanja.

Polaznik može biti svaka punoljetna osoba koja je zainteresirana izgrađivati i razvijati se, a osobito je korisna za osobe koje žele:

• steći ili povećati sigurnost u izlaganjima pred grupom slušatelja
  • naučiti kako suzbiti, smanjiti i kontrolirati tremu
  • povećati zanimljivost, razumljivost i uvjerljivost u svom usmenom izražavanju
  • postići primjereno držanje tijela i gestikulacije, te kontrolu glasa i dinamike govora
  • razvijati vještine mišljenja, izražavanja, slušanja i uspostavljanja odnosa s publikom

Dosadašnji polaznici različite su dobi i funkcija, od studenata do članova uprava. Dio dosadašnjih polaznika često govori pred većim skupinama slušatelja i prije Govornice su već pohađali srodne edukacije, a u Govornici su pronašli dodatna znanja i priliku za nadogradnju vještina. Većina ipak rjeđe govori u javnosti  i u Govornici je prepoznala izvrsnu edukaciju za jačanje svog samopouzdanja, razvoj komunikacijskih vještina i sticanje znanja koja koriste u pripremi za važne razgovore i u sudjelovanjima na sastancima i u grupnim diskusijama.

Na Govornici ćete naučiti o čemu sve trebate voditi računa prije početka pripreme govora, kako započeti i kako završiti govore, kako rasporediti sadržaje u govorima i prezentacijama, šta treba znati o načinu na koji publika razmišlja.

Dobit ćete odgovore i na pitanja gdje stajati, šta s rukama, gdje gledati za vrijeme govora, kako komunicirati s publikom, kako koristiti vizualna i druga pomoćna sredstva pri prezentiranju…

Upoznat ćete najučinkovitije tehnike i vježbe za smanjenje i kontroliranje treme i naučiti kako vježbati glas da bi zvučali sigurno i govorili bez zamaranja glasnica.

Vježbat ćete držanje govora i prezentacija u maloj grupi, u sigurnom i podržavajućem okruženju i dobiti obilje razvojne povratne informacije.

Voditeljica: Ema Borovina, dipl.psih, Jungian Coach i KBT praktičar

Vrijeme i mjesto održavanja: tri uzastopna susreta u periodu od 16:30 do 20:00 kroz tri sedmice u Creativi BH, Trg međunarodnog prijateljstva 25, Sarajevo

Cijena po polazniku: 300 KM + PDV.
Na navedeni iznos odobravamo 40% popusta za privatno plaćanje (ukupni iznos 180,00 KM+PDV), odnosno 60% popusta za studente (ukupni iznos 120,00 KM+PDV), te mogućnost plaćanja u dvije rate. Radionice se uplaćuju kao paket od 3 radionice i nije moguća uplata pojedinačne radionice.

Info: http://bit.ly/2rU0YE2