8. oktobar 2018

RESOLVE: EAST - Poziv za razmjene Erasmus+

Fondacija Krila nade počinje sa implementacijom projekta RESOLVE:EAST, program razmjene mladih i umrežavanja na bazi pomirenja koji ima za cilj korištenje alata za rješavanja sukoba kao što su: simulacije, sportom za mir i druge alate, kao i edukaciju o rješavanju lokalnih sukoba i sukoba na razini zajednice, što će im kasnije omogućiti da budu lideri društvenih promjena i medijatori u svojim zajednicama.

Tijekom aktivnosti, sudionici će razviti širok raspon dodatnih kognitivnih i ne-kognitivnih vještina, uključujući:

• Vođstvo

• Vještine timskog rada

• Komunikacije

• Posredovanja

• Pripremanja projekata

• Kreativnih vještina

• Društvene svijesti

• Svjesne meditacije

RESOLVE: EAST je mali partnerski projekt u Evropi, i uključuje 4 partnerske organizacije i 4 razmjene mladih koje će se odvijati u

• Sarajevu, BiH (novembar/studeni 2018),

• Istanbulu, Turska  (decembar/prosinac 2018),

• Tbilisiju, Gruziji (januar/siječan 2019) i

• Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo (februar/veljača 2019).

Fondacija Krila nade poziva sve zainteresirane da se prijave za ovaj Erasmus + projekat ako ispunjavate sljedeće kriterije:

• Imati između 18 i 30 godina;

• Biti u mogućnosti komunicirati na engleskom jeziku;

• Biti stanovnik Bosne i Hercegovine i,

• Imati pasoš sa važenjem minimalno 12 mjeseci.

Dodatne informacije su dostupne ovdje i ako ste zainteresirani aplikacionu formu možete popunit ovdje. Aplikacionu formu je potrebno popuniti na engleskom jeziku. Rok za popunjavanje aplikacione forme je 20.10.2018. godine.

Preuzeto sa: www.wings-of-hope.ba