četvrtak, 6. septembar 2018.

Stipendije njemačkog muzeja


OBLAST:
nauka i tehnologija

OPIS:
Njemački muzej u Minhenu ima nekoliko primamljivih stipendija za istraživače koji su zainteresovani da rade šest ili dvanaest mjeseci na projektima koji uključuju ogromne i heterogene zbirke muzeja.
Podnosioci zahtjeva se pozivaju da svoje projekte baziraju na zbirkama njemačkog muzeja i da blisko sarađuju sa članovima muzeja kada formulišu svoje istraživačke predloge. Posebno su dobrodošli projekti koji uključuju inovativne pristupe istraživanju usmjerenim na artefakt. Tokom boravka, posjetitelji će svakodnevno imati kontakt sa kustosima muzeja, arhivistima i bibliotekarima (oko 50 članova), kao i članovima Centra za istoriju nauke i tehnologije u Minhenu (50 članova).
Nosioci stipendija će imati svoje radno mjesto sa desktop računarom i telefonom i mogućnost privremenog boravka u subvencionisanim stanovima muzejskog kompleksa u onoj meri koliko su dostupne. Oni će predstaviti svoje istraživačke projekte svojim kolegama na početku svog boravka i očekuje se da redovno učestvuju na sastancima i radionica koje se organizuju.
Dodjeljuju se stipendije u iznosu od 7.500 € za period od šest mjeseci i 15.000 € za period od dvanest mjeseci za doktorske stiepndije, a takođe se dodjeljuju i stipendije u iznosu od 15.000 € za šest mjeseci i 30.000€ za dvanaest mjeseci za postdoktorske stipendije.

USLOVI:
– Da imaju najmanje jednu visoku stručnu spremu (master ili doktorat);
– Nema ograničenja u pogledu državljanstva i starosti;
– Od svih naučnika se traži da naprave sopstvene odredbe za zdravstveno osiguranje;
– Sposobnost čitanja njemačkog jezika je preduslov za prijavljivanje.

NAČIN PRIJAVE:
Popunjen prijavni obrazac koji možete preuzeti sa zvaničnog sajta(detaljnije); Opis projekta (3 do 5 stranica) i dvije preporuke poslati na sledeću adresu:
Andrea Walther, Coordinator of the Research Institute Deutsches Museum, 80306 Munich;
Tel.: 00 49 (0) 89 2179-280; Fax: 00 49 (0) 89 2179-239;
E-mail: a.walther deutsches-museum.de.

ROK ZA PRIJAVU:
12. oktobar 2018. godine.

Preuzeto sa: www.mladiinfo.me