srijeda, 28. novembar 2018.

2. Sajam izdavača/nakladnika BiH: Knjige u nišama

U organizaciji JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo i Zajednice izdavača/nakladnika u BiH bit će održan drugi Sajam “knjige u nišama“ (KUN), od 25. do 29. novembra u BKC-u. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Sajam će biti otvoren za posjetioce u period od 10 i 30 do 19 30 sati.

U niše jednog od najljepših objekata u Sarajevu, nekadašnje sefardske sinagoge, svoje knjige smjestit će dvanaest vodećih bosanskohercegovačkih izdavača/nakladnika, koji čine skoro 80% ukupne bh. izdavačke/nakladničke produkcije. U pitnju su izdavačke kuće iz BiH: University Press, Conncetum , Buybook , Malik , Syinopsis , HLI (Hrvatski Leksikografski institut), Naklada Mate, Dobra knjiga, Vrijeme Zenica, Kult B, Agarthi Comics, Imprimatur.

Na Sajmu će također, nova književna izdanja izlagati i članovi Zajednice nakladnika i knjižara Republike Hrvatske, dok će Centralni gosti ovogodišnjeg KUN-a biti izdavači i autori iz Vojvodine.

Preuzeto sa: www.facebook.com