8. maj 2018

Anketa: Mladi protiv nasilnog ekstremizma

U sklopu projekta “Mladi protiv nasilnog ekstremizma” jedan od prvih koraka jeste istraživanje kojim želimo saznati zašto se mladi iz Bosne i Hercegovine odlučuju na pridruživanje ekstremističkim i radikalnim pokretima. U poslednjih nekoliko godina je vidljiv trend pridruživanja mladih iz Bosne i Hercegovine ekstremističkim i radikalnim grupama. Kroz ovo istraživanje želimo da saznamo stavove i mišljenja mladih osoba na ovu temu.

Ovom prilikom Vas pozivamo da uzmete aktivno učešće u prvim koracima projekta koji za cilj ima borbu mladih iz Bosne i Hercegovine protiv nasilnog ekstremizma. Vaše stavove, saznanja i mišljenja o ovoj izuzetno bitnoj temi za nas mlade u Bosni i Hercegovini možete iznijeti klikom na:

UPITNIK: MLADI PROTIV NASILNOG EKSTREMIZMA

“Mladi protiv nasilnog ekstremizma” je partnerski projekat PRONI Centra za omladinski razvoj, Omladinskog resursnog centra Tuzla i organizacije PAX iz Holandije. Projekat je podržan od Holandske ambasade i MATRA projekta.

Unaprijed Vam se zahvaljujemo na interesu za doprinos boljem i sigurnijem društvu za mlade u Bosni i Hercegovini!

PRONI Centar za omladinski razvoj

Preuzeto sa: www.mreza-mira.net