11. septembar 2018

Crowdfunding kampanja udruženja Sehara

Udruženje Sehara ponosno najavljuje početak crowdfunding kampanje.

OVA je brend koji je nastao kao spoj modernog dizajna i tradicionalnih bosanskohercegovačkih rukotvorina. Kombinovanjem elemenata promišljenih i jedinstvenih linija, koji zadržava autentične oblike, stvoren je jedinstven spoj kvaliteta i identiteta.

Svaka rukotvorina je rađena u Goraždu, gradu na Drini, od strane žena koje u sebi nose znanje i vještine prenesene s koljena na koljeno. Kreiraju ručno-rađene proizvode kao što su torbe, jastuci, i ćilimi, dokazujući kako je manuelni rad vrijedniji i kvalitetniji od bilo koje industrije.

Svaki OVA proizvod je unikatan i priča drugačiju priču kroz detalje i oblike, kao i prirodne varijacije tekstura i boja, što svjedoči o našoj posvećenosti dizajnu i tradicionalnim načinima izrade. Njihove kreacije odišu individualnošću i snažnim ženskim identitom.

Cilj udruženja Sehara je ekonomsko osnaživanje žena, te podsjećanje na važnost očuvanja tradicije i nasljeđa.

Kupovinom OVA proizvoda pružate neophodnu i kontinuiranu podršku proizvodnji rukotvorina i očuvanju tradicionalnog bosanskohercegovačkog nasljeđa koje njeguju žene iz Goraždanskog Udruženja Sehara.

Crowdfunding kampanja je pokrenuta zarad ostvarivanja prihoda potrebnih za kupovinu materijala u koje spadaju koža i vuna, kao i za vrijedan trud i rad žena u Goraždu koje svaki dan rade na proizvadima, te etabliranju OVA brenda. Cilj je napraviti samoodrživi brend koji će postati dio nove bosanskohercegovačke tradicija, te zainteresirati i zaposliti mlađe naraštaje.

Svaka podrška OVA kampanji će biti nagrađena/uzvraćena jednom od OVA rukotvorina. Ukoliko niste u mogućnosti podržati OVA brend kupovimo nekog proizvoda , ljubazno Vas molimo da pogledate i podijelite kampanju kroz vaše socijalne mreže.

Pruzeto sa: www.indiegogo.com