22. august 2017

Dvanaesti PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH


Fondacija CURE organizuje dvanaesti po redu PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma kroz feminističku teoriju i praksu od  07. – 10. septembra 2017. godine u Sarajevu i poziva sve zainteresovane za volontiranje.

Ukoliko si iz Sarajeva i zainteresovan/a si da stekneš nova poznanstva, druženje, rad u dinamičnom i timskom okruženju, onda je volontiranje na 12. PitchWise festivalu idealna prilika za tebe.

Fondacija CURE teži ka povezivanju i umrežavanju feminističkog rada i kulture, a ovogodišnjim PW festivalom okupljamo umjetnice i aktivistkinje iz ženskih grupa BiH, zemalja regije i inostranstva što je izuzetna prilika za povezivanje.

Centralna tema dvanaestog po redu PitchWise festivala je:
SVIJET JE NAŠE PLATNO
SVAKO ISKUSTVO ŽENE JE JEDNAKO VAŽNO I ZNAČAJNO!

Zato kreiramo prostor da čujemo različita iskustva žena kako bismo kreirale zajedničku historiju razumijevanja i tolerancije.

Linkovi programa prethodnih festivala: http://fondacijacure.org/index.php?do=article&article_id=230

U mnoštvu dinamičnih događaja, dvanaesti PitchWise festival nam donosi brojne izložbe, kreativne radionice, predavanja, performanse, predstave, promocije knjiga, diskusije o marginalizovanim društvenim grupama, koncerte, partije, filmove i mnogo iznenađenja.

Ako i dalje postoji motivacija s tvoje strane, te vidiš sebe i mogućnost da doprineseš organizaciji 12. PitchWise festivala ženske umjetnosti i aktivizma, onda nam piši.

Prijave za volontiranje (ime i prezime, godine, mjesto, kontakt  telefon) molimo vas da pošaljete na e-mail: vildana@fondacijacure.org najkasnije do 23.08.2017. godine do 12:00h.

Za sve dodatne infomacije molimo vas da kontaktirate Vildanu Džekman, aktivistkinju i feministkinju Fondacije CURE putem e-maila: vildana@fondacijacure.org ili na broj: +387 33 207 561.

Čekamo vas!

Info: http://bit.ly/2vaBGzI