četvrtak, 21. februar 2019.

Konferencija o poduzetništvu: USUDI SE I POKRENI BIZNIS!

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na Konferenciju o poduzetništvu „Usudi se i pokreni biznis!“, koja za cilj ima razmjenu znanja i poticanje inovativnosti kod mladih. Konferencija će se održati u srijedu, 27. februara 2019. godine u Hotelu Europe Sarajevo (Ulica Vladislava Skarića 5, 71000 Sarajevo) sa početkom u 12:00 sati.

Organizator Konferencije je Privredna komora Kantona Sarajevo uz podršku Vlade Kantona Sarajevo - Ministarstva privrede, a planirano je učešće uspješnih i mladih poduzetnika, te predstavnika nadležnih organa i institucija. Uvažavajući činjenicu da je poduzetništvo ključni pokretač ekonomskog rasta i razvoja, te generator inovacija i kreativnih ideja, smatramo da je izuzetno važno incirati sveobuhvatnu diskusiju o trendovima, šansama i barijerama prilikom pokretanja vlastitog biznisa.

Iz tog razloga u radnom dijelu Konferencije, učesnici će imati priliku da upoznaju poduzetnike koji će iz ličnih primjera ukazati na prednosti, ali i izazove poduzetničkog djelovanja. Također, predstavnici nadležnih institucija Kantona Sarajevo će predstaviti programe unapređenja poduzetništva kroz usvojenu poticajnu politiku što predstavlja odličnu priliku mladima da svoje perspektivne poslovne ideje realiziraju i tako učine Kanton Sarajevo perspektivnijim mjestom za življenje za sve građane.

S obzirom na značaj ovog događaja, očekujemo da nam se pridružite! Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite na broj telefona: 033 250 190, najkasnije do 25. 02. 2019. godine.

Preuzeto sa: www.pksa.ba