četvrtak, 10. januar 2019.

Općina Stari Grad | U toku ažuriranje Baze podataka o organizacijama civilnog društva


Općina Stari Grad Sarajevo počela je postupak ažuriranja Baze podataka o organizacijama civilnog društva sa sjedištem na području Općine Stari Grad Sarajevo za 2019. godinu. Kako bi postojeća Baza podataka bila dopunjena, Općina Stari Grad poziva sve organizacije civilnog društva iz Starog Grada da neophodne informacije dostave u obrascu koji mogu preuzeti na dnu ovog teksta.

Baza trenutno nudi podatke za oko 100 organizacija civilnog društva, prikupljenih na osnovu zainteresovanosti udruženja po objavljivanju Javnog poziva za nevladine/neprofitne organizacije sa sjedištem na području Općine Stari Grad Sarajevo od 26. septembra, 2012. godine.

Baza podataka OCD-a razvrstana je prema oblastima djelovanja kao što su boračko-invalidska zaštita, ekonomski razvoj, humanitarni rad, kultura i umjetnost, ljudska prava, mladi, obrazovanje, saobraćaj, socijalna zaštita, sport, zanati i zaštita okoliša.

Iz Službe za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj (Odsjek za lokalni razvoj) pozivaju sve zainteresovane organizacije sa sjedištem na području općine Stari Grad Sarajevo da, za dodavanje organizacije u bazu podataka ili izmjenu postojećih podataka, dostave skenirani obrazac (popunjen, ovjeren i potpisan) putem e-maila: ferid.sabeta@starigrad.ba ili lično svakim radnim danom od 9 do 16 sati u prostorije Službe za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj (Odsjek za lokalni razvoj), soba broj 409- objekat A. Na ovaj način podaci u bazi će biti uvijek aktuelni.

Bazu podataka organizacija sa područja Općine Stari Grad Sarajevo pogledajte ovdje.

Prijavni obazac možete preuzeti ovdje.

Preuzeto sa: www.starigrad.ba