srijeda, 10. juli 2019.

Plan realizacije mjera iz sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2019. godinu

Publikovanje ovog dokumenta predstavlja doprinos transparentnosti i odgovornosti prema novinarima i analitičarima

Realizacija 300 mjera Vlade Kantona Sarajevo u prvih šest mjeseci

Mjere šestorke predstavljaju detaljan i konkretan program kojeg su potpisale šest političkih partija koje danas čine skupštinsku većinu u Kantonu Sarajevo.

Radi preciznije metodologije praćenja učinka pojedinih resora mjere su opisane u 300 smjernica djelovanja, a uokviruju nekoliko tema: transparentnost, reforma javnog saobraćaja, podizanje kvaliteta zraka, kapacitiranje predškolskih ustanova, značajnija ulaganja u nauku, malu privredu ali i kapitalne projekte.

Učinke svih ministarstava možete precizno pratiti iz tabela koje se nalaze u dokumentu na linku.

Mjere šestorke predstavljaju jedinstven politički dokument u recentnoj bh. političkoj sceni. Dosadašnja proklamativna obećanja nisu mogla biti alat novinarima i analitičarima za ozbiljno praćenje i korekciju rada nosilaca javih funkcija. Publikovanje ovog dokumenta predstavlja doprinos transparentnosti i odgovornosti.

Opširnije na linku.