11. decembar 2017

Podrška kampanji "Gnijezdo ljubavi"

Znate li da je svako treće dijete u BiH svakodnevno izloženo nasilju? Znate li da svojom donacijom možete zaštiti našu djecu i spriječiti nasilje? Vjerujemo da rezultate, kao i do sada, možemo postići ako udružimo snage. Zato, uključite se u kampanju IN fondacije ‘Gnijezdo ljubavi’, pojedinačno i donirajte u skladu sa svojim mogućnostima.

IN fondacija do 31. decembra provodi kampanju za prikupljanje sredstava pod nazivom ‘Gnijezdo ljubavi’ na području cijele BiH. Kampanja je usmjerena prema partnerskim organizacijama i građanima u BiH. Cilj je prikupiti što više sredstava za različite intervencije i aktivnosti kako bi se smanjio obim nasilja kojem su izložena djeca u BiH.

Više od polovine djece u BiH se i dalje fizički disciplinuje. Preko 60 odsto djece trpi emocionalno nasilje. Različiti oblici nasilja ostavljaju dugotrajne i nesagledive posljedice po mentalno i fizičko zdravlje. Čak trećina od djece koja su trpila nasilje, ako ne dobiju adekvatnu pomoć, kasnije u odrastanju ponavljaju te obrasce i sami postaju nasilnici.

Ovo su samo neki od razloga zbog kojih se treba probuditi i dati svoj lični doprinos kako bi naša djeca imala sretnije odrastanje. Kampanja usmjerena ka društveno odgovornim firmama i dijaspori se nastavlja i tokom 2018. godine.

Budimo solidarni, probudimo svoju društvenu odgovornost, gradimo zajedno Gnijezdo ljubavi za bolji život svakog djeteta! Kampanju #Gnijezdoljubavi možete pratiti na našoj FB stranici: www.facebook.com/infondacija kao i na web stranici http://www.infondacija.org/doniraj gdje možete pronaći sve informacije o načinu doniranja i direktno nas podržati.